Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

7 manieren waarop het moederschap jou veranderd heeft

Hoe je het ook wendt of keert: het moederschap verandert je. Per mama kan het verschillen of dit nu al vanaf dag één gebeurt of 365 dagen of over vijf jaar. Maar je maakt een prachtige groei door als mama. Op deze manieren heeft het moederschap je mogelijk al veranderd:

1. Je bent je meer bewust van voeding
De tijd dat je met gemak chips, pizza, kebab en frietjes at, liggen achter je. Al dat fast food volstaat niet meer nu je moeder bent. Natuurlijk lust je het zo nu en dan nog wel en kun je prima wat opeten. Maar je merkt ook wel dat je eerder gaat voor gezonde keuzes of maaltijden die je zelf klaarmaakt.  Deze keuzes maak je voor je kind. Maar je bent ook voor jezelf bewust met je gezondheid bezig. 

2. Je hecht zoveel meer waarde aan slaap
Vroeger haalde je met gemak een nachtje door of bleef je minstens tot twee uur ’s nacht wakker. Het maakte ook niet uit want de volgende dag kon je toch vaak uitslapen tot een uur of elf. Die tijden zijn veranderd, letterlijk. Nu volg je een veel vaster slaapritme, al is het maar omdat je zoveel meer waarde hecht aan een goede nachtrust. Daarnaast zijn kinderen altijd vroeg wakker en weten ze je gedurende dag ook genoeg van je energie te vragen. Om 23.00 uur naar bed en om 7.00 uur (of eerder) weer op dan maar? 

3. Je gaat relaxter om met kleine frustraties
Jij maakt je een stuk minder druk om de kleine dingen. Bus gemist? Jammer dan. Een vriendin die een afspraak afzegt? Ach dat komt een andere keer dan wel. Fietsen door de regen? Daarna komt er vast wel zonneschijn. Alles waar je vroeger je dag door kon laten verpesten, boeit je nu een stuk minder. Door alles wat er bij het moederschap komt kijken, zie je de wereld in een ander perspectief. Nu maak je je druk om andere dingen zoals hoe je kind zich ontwikkelt en welke dingen er anders kunnen in de opvoeding. 

4. Je bent tip-top georganiseerd
Weet je nog dat je ooit zonder aarzelen binnen tien minuten de deur uit kon? Ha, nou dat is nu wel anders. Je plant alles van begin tot eind en je hebt altijd extra spullen bij je voor je kind. De tijd dat je je kamer pas opruimde als het hoognodig was, is ook voorbij. Sterker nog, de kinderkamer lijkt wel rechtstreeks uit een woonmagazine te komen zodra jij er de hand aan hebt gelegd. Het is een ware transformatie van georganiseerde chaos naar doodgewone structuur. 

5. Je voelt je trotser
Vroeger vond je het maar moeilijk om écht trots te zijn op jezelf. Natuurlijk gebeurde het weleens als je een goede score haalde op een toets of een complimentje kreeg van je baas omdat je goed had gewerkt. Maar nu voel jij je vrijwel altijd trots. Je bent trots op alle mijlpalen en andere kleine dingen die je kind dag in dag uit doet. Het maakt een heel nieuw gevoel van trots in je los. 

6. Je praat met een zachtere toon
Je praat met een lieve, moederlijke stem naar je kindje. Uitzonderingen daargelaten wanneer je hem of haar even streng moet toespreken. Maar toch zit er een hogere toon in en gebruik je schattige woordjes naar je kind.

7. Je denkt allang niet meer alleen aan jezelf
Vroeger kocht je zonder blikken of blozen een nieuw paar schoenen. Voor de prijs van die schoenen koop je net zo goed iets leuks of nuttigs voor je kind. Je kind komt nu altijd op de eerste plaats.

Bron: brit+co

Reageer op artikel:
7 manieren waarop het moederschap jou veranderd heeft
Sluiten