Redactie
Redactie Kleuter 9 apr 2020

Lekker spelen in de tuin met deze 7 spelletjes voor buiten

Gooi de tuindeuren open en laat de kids even uitrazen. Weten ze even niet meer wat te doen? Inspireer je kids dan met deze zeven leukste spelletjes voor buiten.

Spelletjes voor buiten

Wanneer het zonnetje zich weer laat zien willen de kids naar buiten. En dat is maar goed ook. Want buitenspelen is gezond en goed voor de sociale vaardigheden van een kind. Kinderen die regelmatig buitenspelen zitten beter in hun vel, slapen en eten beter.

In deze tijden is buitenspelen alleen helaas niet zo vanzelfsprekend. Heb je een tuin? Stuur ze dan regelmatig naar buiten met een van deze spelletjes voor buiten. Uitraas-succes gegarandeerd!

1. De verlosser

Tikkertje kennen we allemaal, maar door een verlosser aan te wijzen wordt het spel net iets leuker. Speel het met minimaal vier kids, of doe zelf ook mee. Wijs voordat je begint een verlosser en een tikker aan. De tikker mag natuurlijk niet weten wie de verlosser is. Deze mag de getikte kinderen verlossen. Als de tikker de verlosser tikt, begint het spel weer opnieuw.

2. Flessenvoetbal

Voor dit spel heb je niet veel nodig. Een voetbal en voor iedereen een plastic fles. Vul de plastic flessen voor de helft met water. Probeer met een voetbal de fles van je tegenstander om te schoppen. Als de fles met water leeg is, ben je af.

3. Twister

Dit ouderwetse spelletje kan ook heel goed buiten worden gespeeld. Je hebt nodig: stoepkrijt en minimaal twee personen. Met vier verschillende kleuren stoepkrijt kun je het twisterspel natekenen. Gebruik voor iedere stoeptegel een andere kleur. Tip: Gebruik het originele twisterbord voor de aanwijzingen, maar dit kun je natuurlijk ook zelf doen.

4. Bekertje water halen

Geef de kids een beker gevuld met water. Maak een parcours met stoepkrijt en zet hier en daar een pionnetje neer. De kinderen moeten een rondje om de pion heen lopen en wie met het meest volle bekertje terugkomt heeft gewonnen.

5. Stop, rood licht!

Voor dit spel heb je ongeveer vier spelers nodig. Iemand wordt aangewezen als politieman. Dit kind gaat met zijn rug naar het groepje kinderen toe staan. Als hij roept: ‘groen licht’, mogen alle kinderen lopen en bij ‘rood licht’ draait hij zich heel snel om. Beweegt er nog iemand? Dan is hij af. Het spel gaat door totdat de politieman is aangetikt.

6. Bungelende basket

Dit is een leuk spel om samen met één of meerdere kinderen te spelen. Hang een emmer met een touw aan een tak. Iedereen moet ongeveer drie meter van de emmer afstaan. Elk kind krijgt vijf ballen en iedere bal die raak is, is een punt waard.

7. Ballenbingo

Een leuk spel voor zowel binnen als buiten. Verzamel wat tennisballen en schrijf op iedere tennisbal een nummer. Ieder kind krijgt een bal met een nummer en moet deze onthouden. Een persoon verzamelt de ballen en gooit ze weg. Wie het eerste zijn eigen bal heeft roept: ‘bingo’!

Blijf je toch liever binnen met de kids? Famme maakte dit handige overzicht met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker spelen in de tuin met deze 7 spelletjes voor buiten
Sluiten