Redactie
Redactie Shoppen 6 juni 2018

7 tips: geboortekaartjes bestellen

Een van de leukste to-do dingen die je mag doen als je zwanger bent, is geboortekaartjes uitzoeken! Leuk, maar ook best lastig als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Want waar moet je aan denken, wat mag je zeker niet vergeten en wie moet je allemaal een geboortekaartje sturen? Lief, Leuk en Eigen schreef er een blog over met 7 handige tips!

1.Let op een mooie kwaliteit!

De keuze is reuze, maar kies voor een kaartjesmaker met een leuke collectie én mooi papier.

Tip! Bestel altijd een proefdruk! Dan kan je thuis de kwaliteit goed beoordelen. Bij de meeste webshops kan je deze gratis bestellen. Doen dus!

2.Laat je opmaak checken

Bij veel aanbieders kan je online direct je kaart bewerken en samenstellen. Leuk om te doen. Zo kan je zelf al lekker aan de slag gaan. Maar dan slaat de twijfel toe. Doe ik het wel goed? Staat alles wel netjes? Want eerlijk is eerlijk… dit doe je niet dagelijks! Gelukkig kan je vaak terecht bij de kaartjesmakers van de desbetreffende site en helpen zij je graag. Dan weet je zeker dat het goed komt!

3.Vergeet geen belangrijke teksten

Tijdens het ontwerpen van je kaartje moet je gaan beslissen welke teksten je op je kaartje zet. Er zijn een aantal vaste teksten die niet mogen missen op het kaartje.

  • Zoals de naam of namen. Deze kun je met of zonder achternaam vermelden. De keuze is aan jullie.
  • De geboortedatum met het jaartal van jullie kindje!
  • Dan natuurlijk de namen van de ouders en de broertjes en zusjes. Je kan hen apart vermelden, of bij de ouders plaatsen. Dat is helemaal aan jullie.
  • Ook een must: de adresgegevens

4.Gewicht, tijd en lengte?

Hoewel het niet per se moet, raden wij wel aan om het gewicht en tijd op de kaart te vermelden. Het zijn namelijk toch feitjes die later nog eens gevraagd of besproken worden. Je kan dit doen met leuke pictogrammen om het speels weer te geven. Lengte wordt steeds minder vaak op een geboortekaartje geplaats omdat de baby’s niet meer altijd direct na de geboorte worden gemeten.

5. Mobiele nummer & e-mail?

Naast de namen en het adres zien we tegenwoordig twee 06-nummers vermeld op de kaart. Soms met een letter ervoor van de naam van de ouder, of anders op alfabetische volgorde of als mama op papa aangeduid.  Met een klein zinnetje wordt bezoek gevraagd om even een belletje of appje te sturen als ze willen langskomen. Een emailadres zien we niet altijd op de kaart terug. De meeste mensen communicaren tegenwoordig toch het makkelijkst via Whatsapp.

6. Gedichtje, one-liner of een songtekst?

Naast alle ‘zakelijke’ gegevens, is het heel mooi om met een tekst jullie blijdschap uit te drukken. Dat kan met een kort gedichtje of een leuke aankondigingszin maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker een songtekst op het geboortekaartje staan. Doe wat jullie past!

7.Kraamborrel? Extra kaartje erbij!

Kies je voor een kraamborrel dan kan je dit op de kaart vermelden. Het is vaak mogelijk om twee edities van je geboortekaartje te bestellen; eentje mét en eentje zonder kraamtekst. Maar eigenlijk staat het nog chiquer als je een leuk kaartje of labeltje aan je kaart toevoegt met een kraamuitnodiging. Dit hoeft maar een klein kaartje zijn.

Tip! Op zoek naar echt een geboortekaartje voor jou? Kijk dan eens rond bij Lief Leuk & Eigen. Hier vind je een grote collectie van unieke en bijzondere geboortekaartjes volgens de laatste trends. Hier kan je online direct je kaartjes ontwerpen en bestellen. Zij bieden prachtige stevige papiersoorten én de service die zo fijn is als je een geboortekaartje aan het maken bent.

Reageer op artikel:
7 tips: geboortekaartjes bestellen
Sluiten