Redactie
Redactie Beauty 7 jun 2018

7 tips om jong te blijven

Iedere vrouw heeft weleens geen zin om haar make-up eraf te halen, maar over het algemeen doen we alles om gezond, jong en sexy te blijven. Mama en Zo helpt je een handje met tips om jong en fit voor de dag te komen. Lees hier hoe je 7 oudermakende gewoonten de baas bent!

Tip 1: Genoeg slapen
Slaaptekort is je grootste vijand. Je gezondheid komt in gevaar door de verhoogde kans op hoge bloeddruk en overgewicht. En dan hebben we het nog niet eens over die wallen die onder je ogen hangen. Probeer elke nacht zeven tot acht uur slaap mee te pakken. Wordt je nacht verstoord door huilende kinderen? Probeer in dat geval overdag ook nog even een uurtje te dutten.

Mama en Zo tip: Lees hier alles over de kracht van de powernap!

Tip 2: Vermijd zoetigheid
Suiker werkt niet alleen dikmakend, maar zorgt ook voor een doffe huid en versnelt rimpelvorming. Suikers hechten zich namelijk aan het collageen in de huid, wat ervoor zorgt dat de huid minder elastisch wordt. Frisdrank en snoep zijn dus enorm slecht voor je huid. Daarnaast voel je je na een suikerkick moe en down. Het is even doorbijten, maar afkicken van suikers is zeker de moeite waard.

Mama en Zo tip: Hulp nodig bij het schrappen van suikers uit je dieet? Lees hier hoe je helemaal suikervrij door het leven gaat.

Tip 3: Relaxen
Als moeder tolt je hoofd over van de honderd regeldingen die nog op je lijstje staan. Stress zorgt voor een hoge bloeddruk en constante stress trekt jaren van je leven af. Een stressvrij leven is als moeder onmogelijk, maar ademhalingsoefeningen helpen om de balans terug te vinden. Probeer twee keer per dag twee minuten diep uit te ademen door je mond en daarna diep in te ademen door je neus. Houd daarna zeven tellen je adem in en herhaal de oefening. Ga lekker op de bank liggen als je dit doet. Je zult zien dat je vanzelf rustiger wordt.

Tip 4: Blijf bewegen
Als je elke dag dertig minuten actief beweegt, houd je je vel strak en je spieren soepel. Het is niet voor niets dat sterren als Madonna er na hun vijftigste nog strak en stralend bijlopen! Heb je geen tijd om dagelijks te sporten? Doe dan wat je kunt. Gebruik het niet als excuus om helemaal niet te bewegen. Per week  twintig minuten is altijd nog beter dan niets.

Tip 5: Vrienden
Een avondje bijkletsen en lachen met vrienden zou verplicht moeten zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het hebben, en regelmatig zien van vrienden, je jong houdt. Contact houden met vrienden verlengt je levensduur en beschermt je tegen overgewicht, depressies en hartziektes. Probeer dus tijd vrij te maken voor een gezellige avond met je vrienden.

Tip 6: Eet groente
Het klinkt cliché, maar het leegeten van je bord met groenten en twee stuks fruit per dag eten, is écht goed voor je. In groenten en fruit zitten namelijk antioxidanten die belangrijk zijn voor een gezonde stofwisseling en goed zijn voor je huid.

Tip 7: Seksbeest
Er bestaat niet voor niets zoiets als een gelukzalige ‘seks glow’, want je huid (en je humeur) gaat echt stralen als je regelmatig tussen de lakens duikt. Uit studies blijkt ook dat mensen met een actief seksleven minder stress ervaren en een beter immuunsysteem hebben. Plan dat romantische avondje dus maar snel in!

Mama en Zo tip: Heb jij beautyproblemen waar je liever niet over praat maar wel meer over wil weten? Lees dan ons artikel over gênante beautyproblemen.      

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips om jong te blijven
Sluiten