7 tips: zo vrolijk je je kind op

Redactie 7 jun 2018 Gezin

Zelfs kinderen kunnen af en toe een slechte bui hebben of chagrijnig zijn. Dat is natuurlijk het laatste wat je als moeder wilt! Daarom geven wij 7 tips om je kind op te vrolijken.

Tip 1) Doe een dansje

Wie kan er sip zijn als hij danst? Draai de radio hard en begin te dansen. Je peuter zal al snel om je moeten lachen en meedoen. Of zet zijn lievelingsliedje op en begin mee te zingen. Dan kan hij niet stil blijven zitten.

Tip 2) Laat hem zijn hart luchten

Soms is het al genoeg voor je kind om even zijn hart te kunnen luchten. Even één op één tijd nemen en vragen wat er aan de hand is, kan je peuter geruststellen. Dit helpt vooral als je eerder altijd een snelle oplossing zocht voor een huilbui. Door die aandacht voelt je peuter zich speciaal en veilig.

Tip 3) Ga een frisse neus halen

Buitenlucht doet iedereen goed. Dus als je kind geen zin meer heeft om in de auto te zitten of ineens een driftbui krijgt, zorg dan voor wat frisse lucht. Vaak helpt even naar buiten stappen en een paar keer diep in- en uitademen. Maak er samen een spelletje van en de sfeer is gelijk beter.

Tip 4) Geef een complimentje

Een complimentje geven is altijd leuk en vrolijkt je kind meestal goed op. Zit hij niet zo lekker in zijn vel? Vrolijk hem dan op met een compliment over de tekening die hij gisteren heeft gemaakt. Door er samen weer even naar kijken en de aandacht te verleggen, is je peuter die slechte bui zo vergeten.

Tip 5) Sporten geeft energie

Als je kind een slechte bui heeft, kan sporten echt helpen. Het is voor kinderen de perfecte manier om hun frustratie te uiten. Even een stukje rennen richting de speeltuin of een wekelijkse sportles helpt echt.

Tip 6) Fantaseer er op los

Samen spelen helpt misschien wel het beste van allemaal. Ga samen op avontuur met zijn lego auto of verzin een verhaal waarbij jullie samen door de kamer moeten op zoek naar een schat. De focus ergens anders op leggen, helpt bij kinderen heel goed.

Tip 7) Ga gezellig op visite

Veel peuters houden ervan om bij familie en bekenden te zijn. Als je peuter niet zo’n goede dag heeft, kun je dus een speelafspraak plannen of langs je ouders gaan. Daar knapt hij zeker van op. Niemand in de buurt? Een tripje naar de speeltuin waar andere kids zijn, kan ook al helpen natuurlijk!

En.. hoe tover jij weer een glimlach op je kind zijn gezicht?

Reageer op artikel:
7 tips: zo vrolijk je je kind op
Sluiten