Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

7 weetjes over flesvoeding

Wist je dat de band tussen jou en je baby even sterk is bij flesvoeding als bij borstvoeding? Mama en Zo ging op onderzoek uit en vond zeven opvallende weetjes over flesvoeding die je waarschijnlijk nog niet wist.

1) Flesvoeding maakt je baby zwaarder

Borstvoeding bevat minder proteïne, waardoor een baby die borstvoeding krijgt minder snel groeit dan een baby die flesvoeding krijgt. Beide voedingen voldoen wel even goed aan het hongergevoel en de zuigbehoefte van je baby. Lees 5 feitjes over borstvoeding »

2) Flesvoeding verteert langzamer

Het is helemaal niet gek als jouw baby die flesvoeding krijgt minder vaak drinkt dan een baby die borstvoeding krijgt. Het verteren van flesvoeding duurt simpelweg gewoon langer dan het verteren van borstvoeding. 

3) Welk merk flesvoeding maakt niet uit

In de Warenwet is vastgelegd wat de samenstelling van flesvoeding is. Hierdoor lijken merken veel op elkaar als het gaat om de diverse gehaltes van de verschillende voedingstoffen in flesvoeding.

4) Flesvoeding mist afweerstoffen

Een baby die flesvoeding krijgt, wordt natuurlijk ook groot en gezond, maar flesvoeding mist wel een aantal belangrijke afweerstoffen. De eerste paar dagen na de bevalling produceer je bijvoorbeeld moedermelk dat veel colostrum bevat. Deze voedzame melk bevat beschermde stoffen voor je baby.

5) Steeds meer speciale flesvoeding nodig

Steeds meer baby’s zijn overgevoelig voor koemelk en hebben daardoor speciale flesvoeding nodig. Speciale flesvoeding kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je baby veel last heeft van krampjes of veel moet spugen. Bekijk de top 5 kinderallergieën »

6) Flesvoeding zorgt voor andere poep

De poep van baby’s die flesvoeding krijgen is anders dan poep bij borstvoeding. Dit komt doordat het lichaam van een baby zich simpelweg aanpast aan wat hij eet. Veel ouders vinden dat poep van flesvoeding sterker ruikt, donkerder van kleur is en dikker is dan poep van borstvoeding.

7) Klaargemaakte flesvoeding niet te lang bewaren

Je mag klaargemaakte flesvoeding maximaal acht uur in de koelkast bewaren (max 4°C) en maximaal een uur zonder koeling. Wanneer je flesvoeding te lang bewaart, bestaat de kans dat bacteriën zich vermenigvuldigen in de voeding. Je baby zou hier ziek van kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 weetjes over flesvoeding
Sluiten