Redactie
Redactie Do's & don'ts 7 juni 2018

7x wennen aan het moederschap

Hoe je leven er straks als mama uit ziet? Je kunt alleen maar gissen. Gelukkig helpt Mama en Zo je op alle mogelijke vlakken, daarom alvast een stoomcursus kersverse mama zijn van een baby. Zet hem op!

1) Zet je wekker op onmogelijke tijden

Waarschijnlijk houden je nachtelijke wc-bezoekjes je al wakker. Maar zet je wekker ook eens op tijden dat je niet vanzelf wakker wordt. Zo leer je om te gaan met de constante aandacht die je baby straks nodig heeft én dat bekende, oh zo ‘gewaardeerde’ slaapgebrek.

2) Oefen met luiers verwisselen

Wie kan er het snelste een luier verwisselen? Oefenen met een pop kan je helpen om dit trucje, dat je tot in de eeuwigheid zal moeten herhalen straks, helemaal onder de knie te krijgen. Een pak Pampers heeft voor jou straks geen geheimen meer.

3) Draag die extra kilo’s mee

Stop eens drie kilo suiker in een draagzak en probeer zo je dagelijkse bezigheden te doen.. Je zult zien dat je handig wordt in multitasken, de beste eigenschap van elke mama. Je baby zal straks ook merendeel bij jou zijn, dus op deze manier kun je alvast wennen aan het aandacht verdelen.

4) Doe boodschappen met hindernissen

Neem iets wat het meeste lijkt op een peuter mee naar de supermarkt (een grote, eigenwijze hond voldoet ook).  Raak deze vervolgens niet kwijt en doe ondertussen boodschappen, zonder dat je ‘kind’ stellingen omgooit of aan de sla begint te knabbelen.

5) Leer leven met rommel

Oké, even duidelijk: kinderen maken rommel. Veel rommel. En bezitten op de een of andere manier meer spullen dan jij en je partner samen. Dompel je daarom alvast onder in het leven als sloddervos. Laat af en toe eens wat dingen op tafel slingeren, schop je schoenen uit en smeer je vieze handen af aan de bank.

6) Kijk alleen maar kinderprogramma’s

Leer alle namen van Sesamstraat, de Teletubbies en soortgenoten uit je hoofd, tijdens het kijken van eindeloze herhalingen. Ken je inmiddels alle liedjes ook? Top, dan ben je klaar voor een echte brainwashsessie de komende jaren.

7) Creëer chaos aan de eettafel

Zelf rustig eten is er niet meer bij met een kind. Je kunt dit oefenen door met één hand te eten, terwijl je met een andere hand babyvoeding in een klein, wiebelend bakje probeert te frummelen. Gooi af en toe ook een lepeltje eten de lucht in en vraag aan je partner of hij af en toe aan je arm wil trekken. Klinkt gezellig toch?

Reageer op artikel:
7x wennen aan het moederschap
Sluiten