Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

7x de smerigste dingen in huis

Het blijkt dat er naast de gewone wc-pot nog veel meer smerige dingen in je huis zijn die besmet zijn met een cocktail van verschillende bacteriën. Wij hebben een lijstje van de 7 meest smerige dingen die waarschijnlijk jouw smerige-dingen-radar nog niet hebben bereikt!

Gelukkig zijn wij de flauwste niet, en hebben we er ook meteen 7 tips aan toegevoegd.

1. De tandenborstelhouder

Waarschijnlijk poets jij – net als de meeste mensen- jouw tanden in de badkamer, vlakbij de wc. Nou klinkt dat misschien niet zo fris. Maar wist jij dat de tandenborstelhouder nog véél viezer is! Deze onschuldige houder bevat namelijk een aantal ernstige ziektekiemen, zoals stafylokok, schimmels en gisten. Oftewel, smerig. Maar niet getreurd, er is een eenvoudige oplossing. Was de houder twee keer per week met warm water en zeep om de bacteriën tot een minimum te beperken.

2. De badmat

Wist je al dat je vochtige badmat die op de vloer ligt gedurende de dag langzaam opdroogt tot dé perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels? Maar ook voor de badmat hebben we een oplossing! Een gemakkelijke manier om je badmat bacterievrij te houden is om de mat na gebruik op te hangen aan de douchestang en helemaal op te laten drogen. Je kunt de badmat ook met soda behandelen: laat dan de soda 30 minuten intrekken en zuig vervolgens de soda op.

3. Het aanrecht

Het aanrecht blijkt zelfs bacterie-rijker te zijn dan een gemiddelde wc. Denk bijvoorbeeld maar aan het snijden van de rauwe kip, etensresten, het vaatdoekje, en de vuile borden. Dit alles vormt een voedingsbodem voor bacteriën. Het grootste probleem blijkt trouwens de rubberen stop in de gootsteen te zijn. Schrob je stop één keer in de week met een combi van citroensap en azijn en dan moet het al een stuk schoner zijn.

4. De koelkastdeur

Maak je koelkast regelmatig schoon met een sopje van allesreiniger, soda en water, gooi je oude eten weg en je bent al een stuk op de goede weg. Maar vergeet ook de koelkastdeur niet! Dat is namelijk een heel geliefde plekje voor schimmel. Maak daarom de deur minimaal één keer per week schoon met een mix van azijn en water. Giet deze de mix in een spray-fles, spuit langs de deur, laat vijf minuten intrekken en veeg het met een schone doek schoon. De moeilijk bereikbare plekjes en plooitjes kun je schonmaken met een tandenborstel, satéprikker of een wattenstaafje.

TIP!Vind jouw kleuter het ook leuk om mee te helpen met schoonmaken? In deze handige lijst vind je alle klusjes die geschikt zijn voor je kind.

5. De deurmat

Je schoenen zien er misschien schoon uit, maar iedere keer als jij je schoenen schoonveegt aan de mat blijven er heel veel bacteriën in die zelfde mat hangen. 

Tip! Schud – voordat je de deurmat gaat schoonmaken – eerst al het losse stof en vuil van je mat af. Vervolgens kan je de kleine deeltjes vuiligheid van de mat stofzuigen. Daarna kun je nog wat zuiveringszout over de mat heen strooien, laat het een uurtje intrekken en zuig het zout vervolgens weer op.

6. Je mobiele telefoon

Je mobiele telefoon ligt op de bodem van je tas, raak je aan met je ongewassen handen, valt op de vloer en drukt vervolgens weer lekker tegen je gezicht weer aan. Niet heel fris dus. Mobiele telefoons dragen bacteriën bij zich zoals stafylokok en salmonella. En door een beschermhoesje ontstaan er veel kleine spleetjes waar ziektekiemen zich lekker in kunnen nestelen. Gebruik een tandenstoker om het vuil uit de spleten van je mobiele telefoon te verwijderen.

7. Knuffeldieren

Als je verschillende knuffeldieren thuis hebt liggen, heb je waarschijnlijk geen tekort aaan vuil en bacteriën in huis. Je kunt knuffels het beste reinigen in de wasmachine. Met behulp van een  wasmiddel, zuiveringszout (ja, dat wisten wij ook niet), en azijn komen de knuffeldieren als herboren uit de wasmachine!

TIP! Met deze 25 handige & snelle schoonmaaktips is jouw huis zo weer op orde.

Liefhebsters van schoonmaken: enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x de smerigste dingen in huis
Sluiten