Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

7x dit leer je over je partner als jullie samen een kind hebben

Hoera, jullie zijn trotse ouders geworden! Een kind krijgen doet veel met jou en je partner. En eh, dacht je elkaar al door en door te kennen? Met een kind in jullie midden, leren jullie pas echt the ugly – and beautiful – truth over elkaar kennen.

Je kunt een heel ander perspectief op het leven krijgen, en vindt bepaalde zaken geen prio meer.

1. Hoe hij dealt met vermoeidheid

Tuurlijk, we zijn allemaal weleens moe geweest. Maar zo moe als je bent met een pasgeboren baby en gebroken nachten? Mamma mia, dat is andere koek. En als je moe bent, kun je wat geprikkeld zijn. Zo ook je lover. Misschien ontdek je dat 'ie jouw rondslingerende bh's bloedirritant vindt en jouw grappen echt niet altijd zo om te lachen vindt…

2. Hoe hij dealt met jóúw vermoeidheid

Jíj bent bevallen. Dus we mogen er ook wel vanuit gaan dat jíj meer bekaf bent. Zeker als je bijvoorbeeld struggles hebt met borstvoeding geven. Hoe hij in deze periode met jou omgaat, en ook hoe jij met hem omgaat, leert jullie veel over elkaar. Hopelijk gaat dat zonder al te veel irritatie en vooral met begrip.

3. Hoe hij omgaat met onaangename verrassingen

Is je partner een controlfreak? Ai, dan schopt een baby zijn schema vast flink in de war. Schema's zullen baby's een worst wezen: vaak genoeg poepen ze hun luier vol of worden ze ziek als jullie op het punt staan om op pad te gaan. Tsja, baby's wil is wet, voor nu. Maar dat is het allemaal waard, toch? 

Tip: 15 oppeppers voor je relatie (zeker als je kinderen hebt)

4. Hoe zijn ouders hem opgevoed hebben

Hoe jij bent opgevoed, kan veel invloed hebben op hoe jij je eigen kind grootbrengt. Dit zul je vooral zien als je kind een rebelse peuter is geworden, en het geduld van jou en je partner op de proef stelt. Hoe reageert jouw partner in die situatie? En is dat inderdaad zoals het er vroeger bij hem thuis aan toe ging?

5. Dat hij enorm veel liefde te geven heeft

Dat wist je vast al, maar als je ziet hoe liefdevol je partner met jullie kind omgaat, wordt dat nóg duidelijker. Zo fijn!

6. Dat je samen met hem de wereld aan kan

Een kind opvoeden, geld verdienen, in een fijn huisje wonen: you can do it!

7. Dat een kind hebben jullie relatie op de proef stelt

Samen een kind opvoeden, is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Maar in the end houden jullie vreselijk veel van elkaar, toch? Houd dat altijd in gedachten.

Bron: mom.me

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x dit leer je over je partner als jullie samen een kind hebben
Sluiten