Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 juni 2018

7x waarom zwanger in de zomer écht wel leuk is!

O jee zomer en zwanger! Zie jij al die zonnige dagen huiverig tegemoet? En zie je jezelf al puffend en zwetend met een bolle buik lusteloos hangen in een luie stoel? Vergeet dan niet dat zwanger in de zomer ook zijn voordelen kent. Wij geven je 7 redenen waarom zwanger zijn in de zomer juist helemaal niet erg is!

1. Aan de wandel

Het zonnetje schijnt, geen wolkje aan de lucht. Ook al heb je een dikke buik, met het mooie weer is er geen excuus om er niet af en toe even lekker op uit te trekken. Een wandeling in de vroege ochtend of juist laat in de avond of baantjes trekken in het buitenbad, is goed voor je lichaam en conditie!

2. Vers fruit en verse groente

Aardbeien, watermeloen, frambozen of granaatappel, in de zomer is er vers fruit in overvloed. Doe er je voordeel mee en maak lekkere smoothies, sapjes en salades en verwen jezelf – en je baby- met al dat lekkers.

3. Vitamine D

Niks vitamine D uit een potje. Gewoon lekker genieten van de zon en je krijgt je dagelijkse portie vitamine D voor noppes binnen.

4. Garderobe

Stoeien met winterjassen die bijna niet dicht kunnen, schoenveters die je niet meer gestrikt krijgt of strakke spijkerbroeken is er voor jou niet bij deze zomer. Wees blij! Jij hult jezelf in luchtige jurkjes en slippers. Het ziet er geweldig uit en draagt een stuk gemakkelijker!

5. RS-virus

Het RS-virus is een gevaarlijk virus voor baby's en komt regelmatig voor. Natuurlijk is het niet gezegd dat een baby die in zomer wordt geboren geen RS-virus krijgt, maar de kans is aanzienlijk kleiner. Het RS-virus komt vaarnamelijk voor tussen oktober en maart

6. Mojito baby

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je voldoende drinkt, maar tijdens je zwangerschap moet je er hélemaal goed aan denken. In de zomer gaat het drinken vanzelf. Varieer met water en fruit of maak de lekkerste alcoholvrije cocktails!

7. Vakantie

Geen zin meer om tijdens die laatste weken van je zwangerschap ver te reizen, met een beetje mazzel kun je genieten van een heerlijke zomer in eigen land. Perfect om er samen nog even een weekendje op uit te trekken. En als je baby straks geboren is, is het mooie weer ook ideaal om lekker te wandelen en koffie te drinken op het terras.

Bron: Fit Pregnancy

Reageer op artikel:
7x waarom zwanger in de zomer écht wel leuk is!
Sluiten