Redactie
Redactie Do's & don'ts 7 juni 2018

7x waarom zwanger in de zomer juist niet leuk is

Je zwangerschap kan de beste én – tegelijkertijd – meest erge tijd van je leven zijn. Helemaal als in verwachting bent in de zomer. Ondanks dat je ontzettend gelukkig bent én het weer prachtig is, is die hitte soms niet te doen met zo’n dikke buik!

En die gloed op je gezicht? Dat is niet de zogenaamde zwangerschapsgloed, maar zweet… En deze 7 dingen zijn ook niet leuk aan zwanger zijn in de zomer.

1. Hitte, hitte en nog eens hitte

Alleen al door een klein stukje wandelen staat het zweet op je voorhoofd en klotsen je oksels. Oké, het is zomer en dus – meestal – warm, maar je hebt het niet alleen warm door het weer. Door je zwangerschap neemt dat warme gevoel toe, doordat je bloedtoevoer is verhoogd. Goed blijven drinken is dus ontzettend belangrijk!

2. Geen alcohol

In het punt hiervoor zeiden we al: genoeg drinken. Maar dan hebben we het – helaas – over water én niet over lekkere wijntjes of cocktails. Die drankjes moeten toch écht nog even wachten tot volgend jaar zomer!

3. Met je dikke buik in een bikini of badpak?

Hoewel zwangere vrouwen juist prachtig zijn, kunnen veel vrouwen onzeker zijn over het toenemen van hun gewicht. En dan laat je die dikke buik, je zwangerschapsstriemen en striae toch echt liever bedekt… Maar: verkoeling zoeken is juist goed, dus laat je niet uit het veld slaan.

4. Oppassen in de zon

Zwangere vrouwen kunnen sneller verbranden in de zon. De hormonale veranderingen in je lichaam kunnen de melanine in je huid beïnvloeden, waardoor je sneller verbrandt. Dat wordt smeren dus en uitkijken in de zon.

5. Vocht vasthouden

Iedere zwangere vrouw kan – wat voor weer het ook is – vocht vasthouden. Maar dankzij de hitte is de zomer hier hét seizoen voor. Juist doordat het zo warm is, houdt je lichaam meer vocht vast en dat betekent: opgezwollen benen, armen en voeten. Drink genoeg, houd je voeten omhoog en laat je verwennen voor je man.

6. Jeuk

Alsof het nog niet warm genoeg is, kun je juist door warmte ook nog last krijgen van jeuk. Zwangere vrouwen hebben vaak last van een droge, jeukende huis en dan vooral op hun buik. Voeg daar nog de droge en warme dagen aan toe en tádáá: nog meer jeuk. Dat wordt dus nog meer water drinken én smeren – maar dan met bodylotion in plaats van zonnebrandcrème.

7. Zomerbarbecue? Oppassen geblazen!

Ja, in de zomer is natuurlijk tijd voor de vele barbecues en lekker eten. Maar als je zwanger bent moet je goed opletten met wat je eet. Zorg ervoor dat het vlees goed gaar is. Hoe roder het vlees, hoe meer kans je hebt op een vergiftiging. En let ook op met eten dat te lang in de zon heeft gestaan.

Nog even volhouden en voor je het weet… Is het alweer herfst en komt je baby om de hoek kijken!

Bron: Babygaga

Gelukkig kan het ook héél leuk zijn om zwanger te zijn in de zomer! Lees ook het artikel '7x waarom zwanger in de zomer écht wel leuk is!'

Reageer op artikel:
7x waarom zwanger in de zomer juist niet leuk is
Sluiten