Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

7x wat iedere moeder met een dochter herkent

Ja, ook de mama’s van dochters mogen niet achterblijven! Want natuurlijk is mama zijn van een dochter net zo mooi als mama zijn van een zoon! Zeven keer wat jij vast herkent met een dochter!

1) Lekker verzorgend

Lekker wandelen met, het luiertje verschonen van of de fles geven aan de pop. Ja, met dat moederinstinct zit het wel snor. En zijn meisjes wat groter dan vinden ze het vaak heerlijk om op te passen op hun kleine neefje of nichtje. Maar ook thuis vinden ze het heerlijk om iedereen in de watten te leggen. Ze zorgen voor een lekker kopje thee, bakken een lekkere taart of zijn een goede hulp in de keuken!

2) Een bakkie leut

Als kleine meisjes grote dames worden is de kans groot dat ze meer contact houden met mama. Ze zullen je regelmatig bellen, appen of even langskomen voor een kop koffie. Zonen bellen ook wel met hun moeder, maar de lange chit chats blijven meestal achterwege.

3) Braaf

Meisjes zijn van de details en luisteren goed naar wat je zegt en bedoelt. Ze kunnen beter stil zitten, houden van rustig knutselen en hebben meer geduld. Neemt je dochter een groep vriendinnen mee naar huis? Geen probleem, ze kunnen uren samen spelen zonder dat er ook maar één vaas is gebroken. O, en thuis komen met gaten in hun kleren, dat gebeurt maar zelden!

4) Lekker tutten

Heerlijk die garderobe van je dochter. Van klein tot groot, voor meisjes valt er altijd wel wat leuks te scoren. Of wat dacht je van samen tutten? Opmaken, haren vlechten en daarna natuurlijk een modeshows lopen. Vaak hebben meisjes dan wel weer een hele specifieke mening over wat ze aan willen en dat is vaak nét niet die leuke skinny die jij in gedachten had.

5) Handjes thuis

Over het algemeen zijn meisjes minder vaak de bijters en knijpers op school. Ze reageren wat minder primair en proberen het van jongs af aan al diplomatieker aan te pakken. Maar is een ruzie bij een jongen vaak opgelost na wat duw- en trekwerk bij een meisje blijft de boosheid meestal wat langer hangen.

6) Langs de lijn

Laat die moeders met zonen maar rillend in de kou op zaterdagochtend langs de voetballijn staan. Jij zit lekker met een kopje koffie te genieten van de dansjes of turnkunsten van je dochter. Want zeg nou zelf welke dochter heeft er niet op turnen of ballet gezeten?

7) Barbies!

Eindelijk, je Barbies kunnen weer van zolder! Lekker op een regenachtige dag uren spelen met de Barbies. Outfits wisselen, met de roze Barbieauto op stap en wat dacht je van dat paard en die camper?!

TIP! Moeder van een zoon? Dan herken je vast deze 7 dingen!

Reageer op artikel:
7x wat iedere moeder met een dochter herkent
Sluiten