Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 jun 2018

7x wat je heel bekend voorkomt als je hoogzwanger bent.

De uitgerekende datum. In koeienletters staat hij op de kalender. The day! De dag dat je baby misschien al geboren is of de dag waarop het in ieder geval niet lang meer gaat duren voor je baby geboren wordt. Maar naarmate de datum dichterbij komt, je buik steeds boller wordt, je hormonen steeds meer de overhand nemen en je dus echt het stadium 'hoogzwanger'  hebt bereikt, komen deze 7 dingen je vast heel bekend voor.

Herkenbaar?

Tip! Aan zwanger zijn, zitten ook een heleboel voordelen!

1. Al die opmerkingen

Ja, je is buik lekker groot. Gek hè. Je bent 9 maanden zwanger mensen. Opmerkingen als “Weet je zeker dat je geen tweeling krijgt?” of “Dat duurt vast niet lang meer?” zijn na 100 keer écht niet leuk meer.

2. Schildpad

Weten wat de overeenkomst is tussen een hoogzwangere vrouw en een schilpad? Niet alleen liggend op je rug heb je er wel iets van weg, ook je loopje – of liever gezegd je waggel -doet sterk denken aan die van een schilpad. En om het plaatje compleet te maken, je tempo is is na negen maanden zwangerschap inmiddels ook vertraagd naar snelheid schilpad.

3. Voeding

Gezond eten, vitamines, mineralen, je hebt je de afgelopen maanden voorbeeldig gedragen. Je zorgde keurig voor voldoende voedingsstoffen, slikte trouw je vitamientjes, at braaf twee stuks fruit en meed de biefstukjes en filet americain. Tenminste als maagzuur en oprispingen je dit niet onmogelijk maakte. Na negen maanden begin je eindelijk weer te fantaseren over een lekker glas wijn, een bord vol sushi of een medium gebakken biefstukje. 

4. In een potje plassen

Heb jij aan het einde van je zwangerschap wel eens een potje urine moet deponeren bij de dokter? Als je hier ervaring mee hebt, zul je volmondig kunnen beamen dat dit wel heel stompzinnig is. Want met de beste wil van de wereld is in een potje plassen met een buik die op exploderen staat en het zicht down under volledig bellemerd gewoon niet te doen!

5. Relax

Lekker hoor relaxen als je ieder moment kan bevallen. Bij ieder krampje, steekje of harde buik spring jij in de houding. Is dit het? Gaat het beginnen? Komt je baby dan eindelijk? 

6. Plassen

Oh boy, hoe vaak jij de afgelopen maanden niet naar de wc bent geweest? Gedurende de dag, maar ook midden in de nacht, altijd kon je op 'm rekenen. Trouwens  als je 27 keer,  28 keer of misschien wel 29 keer per dag moet plassen dan kun je natuurlijk ook overwegen om die laatste dagen van je zwangerschap gewoon permanent te bivakkeren op de pot.

7. Slaap lekker

Nou ja lekker? De enige houding die in dit stadium waarschijnlijk nog comfotabel ligt is op je zij. Maar als na een paar minuten de hormonen hun werk doen en je bekken en heupen pijn gaan doen, wordt het al snel weer tijd voor de andere zijde. Als hoogzwangere vrouw is het draaien van de ene naar andere zijde een behoorlijke – en dan drukken we het nog schappelijk uit – challenge. Als een soort van walrus probeer je zo rustig mogelijk van de ene naar de andere kant te bewegen (je wilt je hubbie natuurlijk niet wakker maken). En dan hebben we het nog niet eens over de kussens die je nodig hebt om je benen of je buik te ondersteunen. Kortom lekker slapen als je hoogzwanger bent, is pittig. Je bent vrijwel de hele nacht bezig naar het zoeken van een comfortabele houding om toch nog wat rust te krijgen. 

Genoeg geklaagd. Nog even en je baby ligt in je armen. Wil je je goed voorbereiden op de bevalling? Lees dan 5 tips om kalm en rustig te bevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x wat je heel bekend voorkomt als je hoogzwanger bent.
Sluiten