Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

8 activiteiten om te doen met je baby

Het lijkt soms misschien alsof je vrij weinig activiteiten kunt ondernemen met een baby, maar er is écht genoeg te doen! Leuk voor je kind, maar óók leuk voor jou. En het belangrijkste voordeel: je bouwt samen een band op.

Deze 8 ideeën kun je zeker uitvoeren met je kind in z’n eerste jaar!

1. Ga samen naar het zwembad

De meeste baby’s vinden het héérlijk om te ‘zwemmen’ en zo leert je kind om vertrouwd de raken met het water. Jouw kleine waterrat haalt dat zwemdiploma straks binnen no time!

2. Lees je kind verhalen voor

Samen een boekje lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van het taalgevoel van je baby. En wil je er graag op uit? Ga dan eens kijken bij een bibliotheek in de buurt om te zien of er activiteiten worden georganiseerd met voorlezen.

3. Een dagje naar het strand

Lekker in de buitenlucht met zand en water spelen vindt je baby gegarandeerd geweldig. Enne, neem wel een emmertje en een schepje mee: zo vermaakt je kind zich de héle dag.

4. Naar de kinderboerderij (of dierentuin)

Welk dier het ook is, kinderen vinden dieren nou eenmaal enorm interessant. En zo’n uitstapje naar de kinderboerderij of de dierentuin is ook nog eens hartstikke leerzaam! Je kind leert zo de verschillende dieren te kennen en durft ze misschien ook wel te aaien.

5. Samen dansen op muziek

Muziek heeft een positieve uitwerking op kinderen: ze worden er vrolijk van. Ga eens lekker samen dansen op de muziek! Dit kun je gewoon thuis doen of je kunt meedoen aan een cursus babydans.

6. Picknicken

Het leuke van picknicken is dat je het overal kunt doen. In het bos of park… You name it. Neem lekker eten mee, wat speelgoed, een kleedje en jullie zijn er klaar voor!

7. Wandelen

Naar het bos, door het park of gewoon een uitgebreid rondje door de buurt: geniet van de buitenlucht met een wandeling. Dit kan met de kinderwagen of door je baby in een draagzak mee te nemen.

8. Vingerverven

Geef maar toe: dit vond (en stiekem vind) jij ook fantastisch! Naast dat jullie waarschijnlijk ontzettend veel lol zullen hebben, is het ook goed voor de creativiteit en de zintuigen van je baby. Je kind leert zo spelenderwijs de kleuren te herkennen. En met mooi weer kan het natuurlijk ook gewoon buiten.

Bron: Babygaga

Reageer op artikel:
8 activiteiten om te doen met je baby
Sluiten