Redactie
Redactie Lifestyle 8 jun 2018

8 redenen waarom de herfst óók leuk is

De herfst is ons land binnengedrongen, maar is dat eigenlijk wel zo erg? Wij hebben een aantal redenen voor je waarom de herfst helemaal niet zo verschrikkelijk is als we vaak denken.

1) Hitte
Het is jou en je kind vast vaak overkomen afgelopen zomer: je ligt ’s nachts te woelen in bed, want het is véél te warm op je kamer… Nu de temperaturen dalen, is het ook gelijk een stuk minder benauwd in huis. En je bent ook van die stomme muggen af, yes. Hallo goede nachtrust!

2) Herfstblaadjes
Op het strand liggen is fijn, maar hoeveel leuker is het om gezellig met het gezin naar het bos te gaan? De grond ligt vol bladeren die allemaal rood, geel, paars en oranje gekleurd zijn. Wat een avontuur! En zóveel meer te zien dan aan het strand…

3) Kleding
Je zomergarderobe heb je nu ook wel een keer gezien. Tijd voor allerlei lekkere vesten, truien en ook die foute – maar stiekem toch wel heel erg fijne – chilloutfit kan weer uit de kast. Want ja, voor je het weet komt ook de winter al om de hoek kijken…

Tip! In de herfst is het verstandig de weerstand van jou en je kind op te peppen. Lees onze tips! 

4) Televisie kijken
Eindelijk zijn er weer nieuwe seizoenen van je favoriete programma’s op de televisie! Fijn, want alle herhalingen van de afgelopen zomer komen ondertussen vast je neus uit.

5) Knus
Hoe fijn is het om vanaf nu lekker ’s avonds een warm dekentje over je heen te slaan. Grote mok thee erbij, je favoriete boek erbij, kaarsjes aan en klaar is kees.

6) Feestdagen
Het wordt kouder en dat betekent dat de feestdagen in de verte op de loer liggen. De feestdagen staan voor gezelligheid, maar ook vooral voor lekker eten! En hoe fijn is het om nu al te genieten van dat lekkere snoepgoed. Kruidnoten, kerstchocolaatjes.. Ze liggen allemaal alweer in de winkel!

7) Eten
De ijsjes, ijskoffies en koude salades maken plaats voor grote mokken thee, stamppotten en warme appelgebak. Minstens net zo lekker!

8) Kids
Ook je kinderen vinden de herfst helemaal niet zo erg! Met de kaplaarzen in de plassen stampen, mooie bladeren verzamelen en een herfsttafel samenstellen vinden ze juist alleen maar leuk!

Tip! Op zoek naar leuke activiteiten om samen met je kind te doen in de herfst? Bekijk dan onze herfst doe-tips! »

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom de herfst óók leuk is
Sluiten