Redactie
Redactie Mama 29 nov 2018

8 sekstips voor jonge ouders

Tijd en puf vinden om seks te hebben als je een klein kind hebt, is niet altijd even makkelijk. Daarom geven wij je 8 sekstips om je seksleven op te peppen en te genieten van de tijd die je wel samen met je partner hebt.

1. Bepaal de definitie van seks

Jullie hoeven niet altijd all the way te gaan als je zin hebt om bij elkaar te zijn. Soms ben je te moe, is er geen tijd of zit je niet lekker in je vel. Blijf intiem en ga bijvoorbeeld voor een lange zoensessie of knuffel elkaar eens echt goed. Het herinnert jullie eraan dat je ook partners bent, niet alleen ouders en zorgt dat je libido aangewakkerd blijft.

2. Haal herinneringen op

Een glaasje wijn, kaarsjes aan. Het is goed om af en toe jezelf even te herinneren aan de tijd dat je nog geen mama was. Praat eens over iets anders dan je kind of haal herinneringen op van vroeger. Het brengt je dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat je elkaar weer als partner ziet in plaats van ‘mama of papa van’.

3. Maak gebruik van je kind zijn dutjes

Het is niet gek dat je als mama aan het eind van de dag geen puf meer hebt om sexy te doen. Daarom zijn de dutjes van je kind ideaal om jullie seksleven op te peppen. Gebruik dat middagdutje in het weekend om weer tot elkaar te komen.

4. Beperk jezelf niet tot de slaapkamer

Veel stellen zijn gewend om pas toenadering te zoeken als ze eenmaal in bed liggen. Maar nu er een kleintje in je slaapkamer ligt, kun je natuurlijk ook kiezen voor andere plekken in huis. Best spannend toch? Op de bank, in de werkkamer of de douche!

5. Verleid elkaar net als vroeger

Je zult wat meer moeite moeten doen om het spannend te houden nu je ouders bent. Stuur hem tijdens zijn werk een mail met wat je later allemaal van plan bent of laat lieve, sexy briefjes achter voor elkaar. Doe wat voor jullie werkt, flirten is de eerste stap naar een goede vrijpartij.

6. Wacht niet op privacy

Als je baby in dezelfde kamer slaapt als jullie, is er weinig kans op privacy. Overweeg of je het oké vindt om in dezelfde ruimte seks te hebben met je partner. Het klinkt vreemd, maar je baby krijgt er echt niets van mee En het verlaagt voor jou en je partner de drempel om seks te hebben.

7. Soms is een subtiele hint niet genoeg

Als jij er klaar voor bent om jullie seksleven weer op te pakken, is een subtiele hint niet altijd genoeg. Je partner houdt misschien juist rekening met je. Daarom kun je hem beter gewoon vertellen hoe je je voelt. Vertel hoe erg je het mist om door hem aangeraakt te worden. Is de situatie denk je andersom? Geef je partner dan de ruimte om dit met je te bespreken.

8. Plan een date samen

Ga op zoek naar een goede babysitter en plan dan elke week of elke twee weken een avond in die alleen voor jullie is bestemd. Juist door uit huis te gaan, voel je je weer een echt stel. Gegarandeerd dat zo’n leuk avondje vaak in bed zal eindigen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 sekstips voor jonge ouders
Sluiten