Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 jun 2018

8x wat zwangere vrouwen zoal googelen

Als je zwanger bent, kun je zo onzeker en bezorgd als de pest zijn – zeker bij de eerste zwangerschap. Google wordt daarom je beste vriend. Soms neemt het je zorgen over je zwangerschap en de bevalling weg, maar soms… Ja. Word je gewoon niet blij van de zoekresultaten. 

Jenny van Babble.com vroeg moeders in hun zoekgeschiedenis te kijken, en de zoekopdrachten die zij deden tijdens hun zwangerschap te delen. Het resultaat:

1. “Kan ik _____ eten tijdens mijn zwangerschap?” 

Op de lege plek, kun je van alles invullen. En dat doen moeders dan ook. Want kun je brie eten tijdens je zwangerschap? Pindakaas? Kaas? IJs? Sojasaus? Sesamzaadjes? En hoe zit het met groene thee? Mamma mia. Of je leest gewoon dit overzicht van wat je beter wel en beter niet kunt eten als je zwanger bent.   

2. “Kun je voorover buigen als je zwanger bent?”

Ghehe, uiteraard. Op een gegeven moment zal het wél wat lastig worden je veters te strikken. Verdiep je ook eens in welke sporten wel en welke niet worden aangeraden tijdens een zwangerschap.

3. “Ik lag op mijn rug toen ik wakker werd. Heb ik mijn baby pijn gedaan?”

Welnee! Maar voor jezelf is het misschien wél verstandiger om na 20 weken veel slapen op je rug te voorkomen als je zwangere bruik prominent aanwezig is. Dit kan namelijk rugpijn veroorzaken. Ook kost ademhalen meer inspanning en rust er behoorlijk wat gewicht op je ingewanden en bloedvaten. Op je rug tukken is dan ook niet ideaal voor je spijsvertering, bloeddruk en bloedsomloop. Check hier onze slaaptips voor tijdens je zwangerschap.

4. “Valse start van de bevalling. Opnieuw. Opnieuw. En weer.” 

Al met zes maanden kun je voorweeën gaan voelen. Soms is het moeilijk te zeggen of de bevalling nou al echt begonnen is. Je krijgt bijvoorbeeld harde buiken die flink pijn doen en om de 5 minuten opkomen, maar daarna toch weer wegzakken. Dit is een valse start. Daarna kan het nog dagen duren voordat je ook echt gaat bevallen. Bij twijfel, natuurlijk altijd je verloskundige bellen!  

5. “Waarom wordt mijn wc-bril paars?”

Je ziet ze niet vliegen: het schijnt echt een kwaaltje te zijn onder zwangere vrouwen. Iets met een reactie tussen hormonen en plastic. 

6. “Wekt een volle maan weeën op?”

Een vraag die ook zeker door wetenschappers is onderzocht. Tot nu toe blijft het antwoord 'nee'. 

7. “Hoe ziet een slijmprop eruit?”

De slijmprop kun je herkennen aan draderige en slijmerige afscheiding. De slijmprop kan bruinig, rozig of rood zijn. Het verliezen van de slijmprop, kán betekenen dat de bevalling gaat beginnen. Maar ook in het tweede trimester kun je de slijmprop al verliezen. Altijd de verloskundige bellen! 

8. “Zijn mijn vliezen gebroken?”

Je zou denken dat je het toch wel meteen doorhebt als je vliezen breken. Maar de twijfel bestaat dus toch zeker. Lees hier alles over het breken van je vliezen en hoe je dit kunt herkennen

Welke vragen heb jij in zwangere staat gegoogelt?

Bron: Babble

Reageer op artikel:
8x wat zwangere vrouwen zoal googelen
Sluiten