Redactie
Redactie Peuter 6 jun 2018

9x de leukste musea voor peuters en kleuters!

Musea saai voor peuters en kleuters? Nee hoor! Er zijn genoeg musea die heel geschikt zijn voor kleine kinderen. Wij hebben de leukste 9 musea op een rij gezet! 

1. Kinderboekenmuseum in Den Haag​
​Heb jij een kleine boekenwurm in huis? Kinderboekenmuseum in Den Haag is heel geschikt om met kleine kinderen te bezoeken. Speciaal voor de kleintjes van twee tot en met zes jaar zijn er de voorstellingen 'ABC met de dieren mee' en 'Kikker'.

2. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
In het Zuiderzeemuseum kunnen de kinderen ontdekken hoe het vroeger in Nederland was. Er is zoveel te zien dat de dag voorbij vliegt. Voor kleine kinderen zijn er genoeg activiteiten. Wat dacht je van klompbootje maken, verkleden of lekker ouderwets tollen?

3. Eindhoven Museum in Eindhoven
​Terug in de tijd ga je ook in het Eindhoven Museum. Dit museum is geschikt voor de iets oudere kinderen. Er valt van alles te ontdekken over bijvoorbeeld de Romeinen en de Vikingen.

4. Bakkerijmuseum Hattem
In Hattem vind je het superleuke Nederlands Bakkerijmuseum. Er zijn voorstellingen voor de hele familie, maar ook kunnen de kinderen zelf een lekkere koek bakken. Het museum is gesloten op zondag en maandag.

5. Natuurmuseum Fryslan
Het natuurmuseum is al meerdere malen gekozen tot het leukste uitje in Friesland. Voor groot en klein kun je hier van alles leren en beleven over – en in – de natuur.

6. Museum Kinderwereld in Roden
In dit museum draait alles om spelen. Je vindt er antiek speelgoed om naar te kijken maar ook kunnen kinderen hier zelf lekker spelen. Er is een draaimolen en een buitenspeelplaats. Er zijn gekke fietjes van vroeger, diabolo's en tollen. Ook kunnen de kinderen knutselen op de knutselzolder. 

7. Dick Bruna Huis / Nijntje Museum in Utrecht
Misschien wel het bekendste en leukste museum voor peuters en kleuters. In het Nijntje Museum is de wereld van Nijntje nagebouwd. Je vindt er bijvoorbeeld het huis van de dokter en de dierentuin. Kinderen kunnen hier kruipen en klauteren, lekker spelen en natuurlijk de leuke boekjes van Nijntje lezen.

8. Spoorwegmuseum Utrecht
Ook in Utrecht vind je het Spoorwegmuseum. Leuk voor alle kleine treinliefhebbers! Er zijn historische treinen, maar ook kunnen kinderen lekker zelf spelen. Voor de echte waaghalzen is er zelfs een mini-achtbaan.

9. Villa Zebra in Rotterdam
Villa Zebra is een museum speciaal voor kinderen. Kinderen vanaf 3 jaar vermaken zich hier opperbest! Er zijn tentoonstellingen en workshops speciaal voor peuters en kleuters. Ook grote kinderen komen hier aan hun trekken. Villa Zebra is een grote ontdekkingsreis!

Reageer op artikel:
9x de leukste musea voor peuters en kleuters!
Sluiten