Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

9x wijsheden van je kind

Als moeder voed je je kind natuurlijk op als voorbeeldig wereldburger. Je leert ze normen en waarden en de belangrijke levenslessen.

Maar juist van je kinderen kun jij als volwassene ook nog een heleboel leren!

Lach eens wat vaker in de spiegel…naar jezelf

In plaats van altijd maar met een serieuze blik jezelf te keuren in de spiegel moet je veel vaker lachen naar je spiegelbeeld. Bewonder jezelf in de spiegel zoals je kind dat ook doet. Lach, trek gekke bekken en geef jezelf zo nu en dan een knipoog. Want hé, je mag er zijn!

Comfort Zone

Kinderen zijn elke dag op zoek naar avontuur. Stap ook eens uit je comfort zone. Overwin je angsten, ontdek je krachten en zie waar het schip strandt.

Doe eens gek

Er zijn maar weinig dingen die kinderen gek vinden. Dus wat let je? Doe elke dag een gek dansje, trek die prinsessenjurk aan en banjer samen met je kind door de plassen.

Vallen en opstaan

Van vallen en opstaan leer je het meest. En dat geldt natuurlijk ook voor volwassenen. Zit het even niet mee? Geef niet op. Zoek naar nieuwe mogelijkheden, zet je schouders eronder et voilà…de volgende keer lukt het wel.

Vrienden

Vrienden heb je om samen mee te lachen en te huilen. Vrienden zijn er voor elkaar. Word je omringd door mensen bij wie je je niet prettig voelt? Richt je pijlen op het positieve en creëer een inner circle met alleen maar leuke mensen.

Liefde

Liefde is een toverwoord. Geef je kind en geliefden dagelijks een flinke dosis TLC. Een spontane knuffel, een kus of een “ik hou van jou” doet iedereen goed!

Pyjamadag

Een saaie dag kan zomaar een hele leuke dag worden. Je hoeft niet altijd alles uit de kast te trekken om jezelf te vermaken. Las zo nu en dan een pyjamadag in en geniet van die fijne momenten met elkaar.

Trendsetter

Benieuwd of je nieuwe broek wel past bij die ene sweater? Doe net als je kind en draag wat je mooi vindt. Er is altijd wel iemand die jouw kledingstijl afkeurt of niet mooi vindt. Zolang jij je lekker voelt in de kleren die je draagt, maakt het allemaal geen biet uit.

Leef in het moment

Hop, weg die smartphone of tablet. Geniet van je kinderen, doe een spelletje, speel verstoppertje en bouw een hut. Heb een goed gesprek met je partner en geniet eens écht van waar je mee bezig bent. Leef in het moment en tel je zegeningen. Je telefoon komt later wel weer.

Reageer op artikel:
9x wijsheden van je kind
Sluiten