Redactie
Redactie De bevalling 6 jun 2018

9x zwanger en overtijd

Een zwangerschap van 40 weken, duurt best lang en als je dan na die 40 weken ook nog 'overtijd' bent, dan word je soms helemaal wanhopig van het wachten! Heeft jouw baby ook nog geen zin om te komen dan herken je deze 9 dingen je vast!

1. Pijn en kramp

Bij ieder pijntje en krampje vraag je je af of je bevalling nu eindelijk gaat beginnen, maar nee na een paar minuten blijkt dat je been  slaapt of je gewoon écht geen lekkere houding meer kunt vinden.

2. Je water is gebroken

Je weet het zeker: je vliezen zijn gebroken…of heb je gewoon weer een beetje in je broek geplast?

3. Laat me met rust! 

Iedereen leeft natuurlijk met je mee, maar eigenlijk word je hélemaal gek van al die mensen die maar bellen en appen en vragen of de bevalling al begonnen is.

4. Advies

En ook die goedbedoelde adviezen blijven maar komen. Wonderolie, ananasharten, bitter lemon… En of het nou echt helpt?

5. Seks seks seks

En ook zelf zoek je je helemaal suf op het internet wat je in vredesnaam kunt doen om de bevalling op te wekken. Seks, wandelen…Je weet het van gekkigheid niet meer.

6. Zwangerschapskleding

Je weet zeker dat het niet lang meer gaat duren als zelfs je zwangerschapskleding strak begint te zitten

7. Buigen

En was voorover buigen of je veters strikken al lange tijd wat lastig. Tegenwoordig is zelfs zitten op een stoel al een hele opgave.

8. Alweer kramp

Yes kramp, je weet het zeker! Nu gaat het éindelijk beginnen en dan… wordt je de volgende ochtend gewoon weer wakker met een dikke buik.

9. Het zal wel

En als je dan echt om de minuut weeën zit weg te puffen, kun je het niet geloven. Je had de hoop zelf al bijna opgegeven! Maar nu is het écht zover! Joehoe je baby komt er ein-de-lijk aan.

Bron: mom.me

Reageer op artikel:
9x zwanger en overtijd
Sluiten