Aantal ivf-baby’s in 2015 op hoogtepunt

Redactie 8 jun 2018 Nieuws & Zo

Er zijn nog nooit zoveel baby's via ivf geboren in Nederland als in 2015. Afgelopen jaar kwam één op de 36 kinderen ter wereld met behulp van ivf. In totaal werden er 4765 ivf-baby’s geboren. In vergelijking met 2014 is dat een stijging van 2,5 procent.

Dit blijkt donderdag uit cijfers van Jesper Smeenk, een gynaecoloog van het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg, die de cijfers bijhoudt.

Succesvol

In 2015 werden in totaal 14.114 ivf-behandelingen uitgevoerd, een aantal dat overeenkomt met de hoeveelheid in 2014. Toch zijn er afgelopen jaar meer succesvolle behandelingen gerealiseerd. Volgens Smeenk komt dit vooral doordat er betere resultaten zijn behaald met bevroren embryo’s die op een later moment zijn geplaatst in de baarmoeder. Daarnaast zijn er de mogelijkheden in laboratoriums verbeterd.

Embryo's invriezen

Er zijn twaalf instituten In Nederland die de ivf-behandelingen uitvoeren. In een laboratorium worden eicellen bevrucht met zaadcellen, waarna één of twee embryo’s worden ingebracht in de baarmoeder. Overgebleven embryo’s worden ingevroren zodat ze later nog gebruikt kunnen worden.

Bron: NU.nl

Reageer op artikel:
Aantal ivf-baby’s in 2015 op hoogtepunt
Sluiten