Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Gezin 31 mrt 2021

6x De leukste activiteiten voor Pasen om thuis te doen met kleine kinderen

Pasen verloopt dit jaar wat anders dan anders, geen familiebezoekjes, geen leuke uitstapjes, maar zoveel mogelijk in en om het huis. Hoe doe je dat met kleine kinderen? Wij verzamelden de zeven leukste activiteiten voor Pasen die je gewoon thuis kunt doen.

Na het paasontbijt gaan jullie meteen aan de slag met deze paasei- en paashaas-gerelateerde activiteiten. Veel plezier!

De leukste activiteiten voor Pasen

Sla genoeg (paas)eieren in, en vergeet de knutselspullen niet!

1. Paaseieren zoeken

Een welbekende klassieker. Jullie verstoppen de eitjes en het is aan de kinderen om ze op te sporen, mét mandje uiteraard. Zelf geverfd of van chocolade, in de tuin of binnen in huis: doe het vooral naar eigen smaak.

Voor kleine kinderen is zoeken écht nog heel lastig dus verstop ze niet te moeilijk, anders is de lol er snel vanaf. Variatietip: vul lege, plastic eieren met briefjes. Op de briefjes schrijf je aanwijzingen voor de zoektocht naar het volgende paasei. Het allerlaatste eitje leidt naar een schat…

2. Knutselen voor Pasen

Samen knutselen is gezellig en kinderen zijn er bovendien dol op. Dus waarom niet een middagje besteden aan het maken van leuke paasknutsels? Inspiratie nodig? Hier vind je twaalf leuke ideeën. 

3. Samen bakken

Een traditionele Tulband, koekjes in de vorm van een paashaas of paasei, of wat dacht je van deze super leuke zweedse (paas) safraanbroodjes? Samen bakken is een leuke familiebezigheid, en het samen opeten is nog veel leuker!

4. Eieren verven

Nóg zo’n klassieker, maar het verven van eieren verveelt nooit. Koop niet alleen verf maar ook wat extra decoraties (denk aan glitters, strikjes, stickers, lintjes etc. etc.) Zo wordt Pasen ongetwijfeld een feestje.

5. Paashaas-bowlen

Knip afbeeldingen van paashazen uit en plak ze vast op tien lege flessen. Bedenk een goede, ruime bowling-plek (de gang misschien, of in de tuin als het lekker weer is) en begin met bowlen.  De winnaar krijgt uiteraard een klein prijsje. Heb je toch een goed reden om zo’n enorme chocoladepaashaas in te slaan.

6. Uitgebreid brunchen

Dit is misschien een voor de hand liggende activiteit, maar wat is er nu lekkerder dan met het gezin uitgebreid te brunchen. Misschien is het dit jaar wel extra belangrijk om er een feestje van te maken op tafel. Dus ga helemaal over the top en maak er samen wat van. Met deze lekkere én gezonde paasrecepten lukt dat zeker!

Nog meer inspiratie opdoen voor Pasen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x De leukste activiteiten voor Pasen om thuis te doen met kleine kinderen
Sluiten