Redactie
Redactie Gewicht 6 jun 2018

Afvallen met groene thee

Groene thee is gezond, dat is algemeen bekend. Maar uit onderzoek is gebleken dat je door het drinken van groene thee ook wat kilootjes kwijt kunt raken. Schenk die kop dus nog maar een keer vol.

Hoeveel thee moet je drinken?

Om resultaat te zien moet je zo’n twee à drie grote koppen groene thee per dag drinken. Voor een optimaal effect moet je het water na het koken zeven tot tien minuten laten afkoelen en je thee drie tot vijf minuten trekken. Als je dit volhoudt, zie je vooral op de lange termijn resultaat. In vier tot twaalf weken val je ongeveer 1,3 kilo af, zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen. 

Mama en zo tip: Ontdek ook de kracht van kruidenthee om te ontspannen! Alles over de kracht van kruidenthee »

Welke groene thee werkt het beste?

In principe is elke groene thee geschikt om af te vallen. Alle gedroogde groene theeblaadjes bevatten namelijk dezelfde antioxidanten. Die zorgen ervoor dat vet minder goed in je lichaam wordt opgenomen. Je moet wel opletten dat de thee niet vermengd is. Anders mis je die belangrijke antioxidanten en kunnen de weegschaalresultaten tegenvallen. Zorg dus voor 100 procent zuivere thee.

Mama en zo tip: Wil je graag slank worden en het ook blijven? Dat kan! Lees hier het artikel ‘Slank worden & blijven’

Werken groene thee capsules ook?

Omdat groene thee zo populair is, zijn er ook pillen, capsules en tabletten met groene thee verkrijgbaar. Dit lijkt misschien een handig alternatief om snel af te vallen, maar ze worden gemaakt van  de slechtste kwaliteit theeblaadjes en werken daardoor lang niet zo goed als echte thee. Je kunt daarom beter normale groene thee te drinken.

Flink afvallen met groene thee?

Als je wilt afvallen, is beweging altijd belangrijk en effectief. Maar vooral sporten in combinatie met het drinken van groene thee heeft zo zijn voordelen. Dit blijkt namelijk makkelijker en efficiënter te gaan als je veel groene thee drinkt. Volgens onderzoek zorgt het drinken van groene thee voor 25 procent meer uithoudingsvermogen en breekt je lichaam sneller vet af tijdens het sporten. Dat geeft wat troost als je weer naar de sportschool moet.

Nog meer redenen om groene thee te drinken:

  • het werkt cholesterolverlagend
  • cellulitis neemt af doordat het vet sneller wordt afgedreven
  • het kalmeert je stresshormonen, dus je wordt lekker zen
  • mensen die 10 jaar lang groene thee drinken hebben gemiddeld 20 procent minder lichaamsvet dan mensen die geen groene thee drinken

 

Snel slank door snacken

Niet alleen van groene thee drinken word je slank. Lees hier het artikel ‘Snel slank door snacken’, over het snack-dieet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afvallen met groene thee
Sluiten