Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezin 28 jan 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

‘Zeuren’ je kinderen de laatste tijd steeds vaker om een hond (of kat)? Als deze lieve huisdieren je geen niesbuien en traanogen zouden bezorgen, zou je het wel weten. Alleen, wist je dat je in feite je niet allergisch voor honden en katten zelf bent maar voor de huidschilfers die deze viervoeters verliezen? Gelukkig bestaan er dus ook hypoallergene huisdieren!

Bij deze honden en katten zijn de allergenen zo zwak, dat ze geen allergische reacties kunnen veroorzaken. Of ze verliezen simpelweg weinig huidschilfers. Kus die niesbuien, traanogen en jeukende huid maar vaarwel! Ook jij kunt nu ongestoord knuffelen met de allerliefste viervoeters.

 

Yorkshire Terrier

Deze schattige schoothondjes zijn onwijs trouw, lekker speels en soms een tikje territoriaal.

 

hypoallergene huisdieren

 

 

Poedel

Poedels vallen op door hun mooie vacht, maar zijn meer dan alleen ‘een pronkstuk’. Het zijn loyale beestjes die onwijs intelligent zijn. Laat je niet gek maken door hun lieflijke uiterlijk. Poedels kunnen worden bestempeld als trouwe waakhonden!

 

hypoallergene huisdieren

 

Basenji

Deze gezelschapshond is erg aanhankelijk en houdt van spelen. Ook zijn ze heel geduldig en waaks als het aankomt op kindjes, ideaal dus!

 

hypoallergene huisdieren

Shih Tzu

Dit hondenras is erg kindvriendelijk, een tikje eigenwijs en dol op gezelschap. Shih Tzu’s zijn misschien heel klein en schattig, maar kunnen waken als de beste.

 

hypoallergene huisdieren

Siberische kat

Deze kindervrienden zijn speels. nieuwsgierig en ontzettend loyaal. Ze gaan graag op onderzoek uit, maar komen altijd trouw terug bij hun baasjes.

 

hypoallergene huisdieren

 

Bengaal

Deze energieke kat laat je geen seconde alleen. Hij volgt je overal, maar zit niet graag op je schoot. Spelen kunnen Bengaaltjes echter als de beste!

 

hypoallergene huisdieren

 

Cornex Rex

Lief, levendig, beweeglijk, vrolijk en aanhankelijk; maak kennis met de Cornex Rex kat. Ze kunnen goed samen met mensen, soortgenootjes én honden.

 

hypoallergene huisdieren

 

Oosterse kort- en langhaar

Kortharen hebben een sterke persoonlijkheid en zijn erg levendig en energiek. Deze katten zijn sociaal, gehecht aan hun baasjes en kunnen goed met andere katten overweg. Handig voor als je niet kunt kiezen!

 

 

Meer non-allergische rassen

Wij kunnen het ons misschien niet voorstellen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je de bovenstaande 8 honden en katten niet leuk (genoeg) vindt om in huis te halen. Gelukkig zijn er nog meer rassen die geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor honden en katten. Zo zijn de Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen. En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze!

 

Wil je weten welke huisdieren geschikt zijn voor je kinderen? Zo kies jij het geschikte huisdier voor je kind! 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Reageer op artikel:
Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!
Sluiten