Seks tijdens je zwangerschap: wees creatief!

Seks tijdens de zwangerschap beleeft iedere vrouw anders. De ene zwangere vrouw heeft absoluut geen zin in seks en bij de ander stijgt het libido juist tot ongekende hoogtes. Gelukkig kun je ook met een bolle buik nog een geweldig seksleven hebben.

Zo rond de vierde maand van de zwangerschap verdwijnen de meeste kwaaltjes en neemt voor veel vrouwen de zin in seks weer toe. Je libido kan zelfs flink stijgen, doordat de hormonale veranderingen in je lichaam ervoor zorgen dat je vagina extra zijn doorbloed. Er zijn zelfs vrouwen die tijdens de zwangerschap voor het eerst in hun leven een orgasme krijgen!

Seks tijdens je zwangerschap: Wees creatief

Met een bolle buik ben je minder wendbaar en je borsten zijn misschien ook wel een stuk gevoeliger. Je zult je seksleven dus wel moeten aanpassen aan je veranderende lichaam. Sommige standjes zijn nu eenmaal niet makkelijk, of gewoonweg onmogelijk, met je groeiende buik. Je kunt het beste zoeken naar houdingen waarbij geen druk wordt uitgeoefend op de buik en waarbij jullie je allebei lekker voelen. Creativiteit is hierbij het sleutelwoord.

In het begin van de zwangerschap is je buik nog niet zo dik en kun je elke houding kiezen die je maar wilt. Later in de zwangerschap is het niet meer zo comfortabel als je partner met zijn volle gewicht boven op jouw buik ligt. Gelukkig zijn er voldoende comfortabele standjes te bedenken. Lees ze hieronder:

  • Zittend – Je partner zit op een stoel of bank. Jij zit bij hem op schoot met je gezicht naar hem toe. Voordeel hier van is dat jij het tempo kunt bepalen en je ondertussen elkaar kunt strelen en zoenen.
  • De Lepeltjeshouding – Als jij liever niet meer op je rug ligt of niet meer zo’n actieve rol kan spelen tijdens het vrijen, is dit een makkelijk standje. Jullie liggen als twee lepeltjes tegen elkaar aan, je partner tegen jouw rug. Zo kunnen jullie op een rustige en intieme manier met elkaar vrijen.
  • Man boven – Je partner steunt op zijn handen en knieen en jij ligt op je rug. Doordat hij op handen en knieen steunt, komt jouw buik niet in de verdrukking. Je partner kan ook op je bovenbenen zitten.
  • Vrouw boven – Bij dit standje geldt weer dat jij het tempo en ritme kunt bepalen. Een prettige houding omdat er geen gewicht op je buik en borsten komt. Bovendien is deze houding lekker intiem. Leuke bijkomstigheid is namelijk dat jullie beiden de handen vrij hebben om elkaar aan te raken waar je maar wilt.
  • Naast elkaar – Jij ligt op je rug en je partner naast je op zijn zij. Jij slaat je benen om hem heen, zo kan de penis van je partner makkelijk in je vagina komen. Als je geen zin hebt in penetratie, kun je de penis ook tussen je dijen klemmen en ermee over je vagina strijken.
  • Op de rug – Je partner ligt op zijn rug en jij gaat op hem liggen met jouw rug tegen zijn buik. Dit standje is aangenaam omdat de baby zo niet op de baarmoeder drukt en de vagina dit gewicht niet draagt. Bovendien kan de man zo gemakkelijk je buik, borsten en clitoris strelen.

Gebruik je verbeelding

Je kunt natuurlijk ook zelf je verbeelding gebruiken. Praat met elkaar en zoek zelf de houding waar jullie je het lekkerst bij voelen. Seks tijdens de zwangerschap moet tenslotte geen vervelende verplichting worden. Doe het daarom ook alleen als jullie het allebei prettig vinden. Vrijen moet leuk en ontspannend zijn, geen vervelende gymles!

Orgasme

Maak je tijdens de vrijpartij ook zeker niet druk om de baby. Seks is absoluut niet schadelijk voor de baby. Ook een orgasme vormt geen gevaar voor de baby. De baarmoeder knijpt tijdens een orgasme weliswaar even een beetje samen, maar daar voelt jullie kindje niet veel van.

Meer lezen over je zwangerschap?

Reageer op artikel:
Seks tijdens je zwangerschap: wees creatief!
Sluiten