Redactie
Redactie Zwanger 28 dec 2020

6x alternatieve dingen voor je babyuitzet om in te investeren tijdens je zwangerschap

Dat je meubels voor de babykamer, een kinderwagen en een shitload aan hydrofieldoeken nodig hebt voor als je kleine spruit er straks is, dat wist je wel. Maar sommige dingen kun je niet voorzien. Dus om goed beslagen ten ijs te komen hebben wij nóg een lijstje voor je. Zes alternatieve dingen voor je babyuitzet waar je níet aan had gedacht.

Sommige dingen staan gewoon niet op de standaard lijstjes, maar zijn, geloof ons, wél heel handig!

Alternatieve dingen om in te investeren tijdens je zwangerschap

Dit wil je, allemaal.

Een huispak

Zwangerschapskleding, comfy ondergoed, voedingsbeha’s: je hebt, kledingwise, overal aan gedacht. Maar waar je misschien níet aan hebt gedacht is een huispak. Met name als je in de winter bevalt, zul je aan je huispak vastgeplakt zitten als pindakaas aan je mes.

Elke ochtend zul je misschien denken: laat ik eens wat leuks aantrekken en elke ochtend als de baby weer niet in zijn bedje wil slapen of je weer helemaal niks op de planning hebt staan, denk je: fok it, het wordt weer m’n huispak. Dus geloof mij en investeer in een enigszins mooi en lekker zittende joggingoutfit en je zult me eeuwig dankbaar zijn.

Droogshampoo

Met zo’n kleine baby in huis is het altijd nog maar de vraag of je aan douchen toekomt die dag. Want voor je het weet wil die kleine erwt alleen in jouw armen of draagdoek slapen of besluit-ie gewoon om helemaal niet te slapen. Ja, wat doe je dan als je nog even de straat op moet? Juistem, dan spray je een halve bus droogshampoo in je haar, kwak je desnoods nog wat mascara op en fake je die douche.

Een kokendwaterkraan

Oké ze zijn een beetje prijzig, maar mocht je naast zwanger een fervent theeleuter zijn, dan zou ik investeren in een kokendwaterkraan: i-de-aal! Geef je flesvoeding dan zijn deze kranen ontzettend handig in de keuken. Nu kun je een flesje ook in de magnetron opwarmen natuurlijk, maar wanneer je baby moord en brand schreeuwt van de honger, telt iedere seconde. Bovendien vind ik die magnetronstraling persoonlijk een beetje eng. Dus mocht je nog een geldboom achter de hand hebben en voor flesvoeding gaan: investeer in een kokendwaterkraan! 1/3e kokend water, 2/3e koud water, melk erbij: en hatsa, daar is je flesje! Ook kun je potjes (zelfgemaakte) babyvoeding opwarmen in een bakje kokend water.

Een logeerbed

Heb je nog een kamer over in huis waar niemand slaapt? Top! Prop er zo gauw mogelijk een logeerbed in. Ook al is het nog zo ongezellig om apart te slapen van je partner, het is belangrijk dat jullie af en toe bijtanken. Even een nacht van acht uur aan één stuk slapen. En dat kan niet als de baby naast je in een wiegje ligt. Ook niet als je partner de fles geeft en de luier verschoont – jij wordt ook wakker. Maak dus regelmatig gebruik van het logeerbed en je zult me dankbaar zijn.

Een Netflix en/of Videoland-abbo

Zodra je partner weer gaat werken en jij thuis bent met de baby, zul je merken dat je enorm opgesloten zit. Iets wat mij persoonlijk best heeft overvallen en waar ik niet op voorbereid was. Ik heb me erg eenzaam gevoeld tijdens mijn verlof. Ook al had ik vriendinnen die ook met verlof waren, met een baby op pad gaan is gedoe. Dus als je weer een nacht van drie uur slaap hebt gedraaid, heb je niet altijd zin om langs die vriendin te gaan. En omdat je baby – als het goed is – ook heel veel slaapt, zit je vaak aan huis gekluisterd. Hét moment om series te bingen dus!

Zwangere contacten in de omgeving

Zoals ik hierboven al zei is op pad gaan met een baby best gedoe. Bovendien merkte ik dat toen mijn baby wat ouder was, hij niet meer in mijn armen sliep maar alleen in z’n bedje. Dit betekende dat als ik dan eindelijk bij m’n vriendin was gearriveerd, ik na een halfuur alweer huiswaarts moest omdat hij alweer moe was. Daarom is het súperfijn als je vriendinnen in dezelfde stad of hetzelfde dorp hebt wonen die ook met verlof zijn. Je bent er zo plús zij weten precies wat je doormaakt. Heel waardevol! Dus hup, hup: naar zwangerschapsyoga! 

Lees ook:

Baby op komst? Hier een complete checklist voor de babyuitzet

Reageer op artikel:
6x alternatieve dingen voor je babyuitzet om in te investeren tijdens je zwangerschap
Sluiten