Sherita Jager
Sherita Jager | LinkedIn Mama 7 feb 2019

Ieder kind smult ervan: zo maak je zelf de lekkerste appelmoes

Wie de ingrediëntenlijst van een pot appelmoes bekijkt, zal schrikken. Er zitten veel onnodige suikers in. Per 100 gram zit er soms wel 14 gram suiker in! Zonde! Want appelmoes is het ideale hapje voor baby’s en grotere kinderen. Gelukkig kun je appelmoes heel makkelijk zelf maken. Zo doe je dat!

Het allerbelangrijkste bij het maken van lekkere appelmoes is het kiezen van de juiste appels. Ga voor lekkere zoete appels als Gala of Fuij. De hardere, groene en zuurdere appels zijn niet geschikt om appelmoes van te maken. Als de zoetheid van jouw appels tegenvalt kun je altijd ahornsiroop toevoegen.

Een ander geheim ingrediënt is een stukje citroenschil. Dit zorg voor een extra lekkere smaak. Je denkt misschien dat de appelmoes zuur wordt als je dit toevoegt, maar het tegengestelde is waar. Een beetje zuur zorgt er juist voor dat de zoete smaak beter uitkomt, en zorgt voor een frisse appelmoes met een goed balans tussen zoet en zuur.

Ingrediënten

  • Gebruik voor een kleine pot appelmoes tussen de 5 en 8 appels. Schil ze en snijd ze in kleine stukjes. Je kunt de appels ook ongeschild laten, maar boen ze dan goed schoon en laat ze even weken in azijn om ze goed te reinigen.
  • Een stukje citroenschil (niet het witte gedeelte)
  • Twee theelepels citroensap
  • Een klein beetje water
  • Kaneel (optioneel)

Zo maak je het

Doe de gesneden appels, het water, wat kaneel, de citroenschil en het citroensap in een grote pan. Kook de appels op laag vuur tot ze zacht zijn. Prik tussendoor met een vork in de appels om te zien wanneer ze zacht genoeg zijn.

Als de appels zacht zijn zet je het vuur uit en laat je de appels even afkoelen. Nu kun je ze pureren met een staafmixer of een blender. Laat de appelmoes compleet afkoelen en bewaar het in een pot in de koelkast. De appelmoes is zo’n 4 weken houdbaar, maar proef altijd even voordat je het aan je kind geeft.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Ieder kind smult ervan: zo maak je zelf de lekkerste appelmoes
Sluiten