Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Baby 3 apr 2019

6 x waarom jouw aprilbaby bijzonder is volgens de wetenschap

April is de maand waarin de wereld begint te bloeien. Waarin we langer kunnen genieten van de zon. En waarin rammen en stieren worden geboren. Maar naast natuurlijke en astrologische redenen toont de wetenschap ook op wetenschappelijke wijze waarom je geboortemaand van belang is.

Ben je moeder van een aprilbaby of ben je uitgerekend in deze prachtige lentemaand? Jouw kindje is (of wordt) geboren in de maand van vernieuwing. Dit zal een blijvende impact hebben op je kleintje. Dit zijn – volgens de wetenschap – de zes manieren waarop zijn geboortemaand hem jarenlang kan beïnvloeden.

1. Nachtbrakertjes

Een studie ondervond dat mensen die in de lente en zomer op de wereld komen later naar bed gaan dan mensen die in de herfst of winter zijn geboren. Je kleine april kuiken heeft meer kans om op te groeien als een nachtbraker.

via GIPHY

2. Positive vibes

Een andere studie heeft aangetoond dat baby’s die in maart, april en mei zijn geboren op latere leeftijd vaak optimistischer in het leven staan. Positive vibes only! 

via GIPHY

LEES OOK: Dit zegt je sterrenbeeld over jou als moeder

3. Geboren leiders

Wetenschappers beweren dat kinderen die in april worden geboren meer kans hebben om later een leidinggevende rol binnen een bedrijf te bemachtigen. Score! 

via GIPHY

4. Sterk immuunsysteem

Science zegt dat kindjes die jarig zijn in de lente een lager risico hebben op medische kwaaltjes.

via GIPHY

5. De juiste focus

In dezelfde studie wordt opgemerkt dat ADHD vaker wordt gediagnosticeerd bij baby’s die later in het jaar worden geboren. Ook zijn lentebaby’s relatief gezien een stuk kalmer.

via GIPHY

LEES OOK: 4 redenen waarom kindjes die in mei geboren zijn, speciaal zijn

6. Smeren, smeren, smeren!

Tot slot hebben studies aangetoond dat baby’s die in de lente worden geboren op volwassen leeftijd meer risico lopen op melanoom, omdat ze in de eerste maanden van hun leven meer bloot worden gesteld aan de zon. Zorg ervoor dat je deze lente en zomer voldoende zonnebrandcrème voor je kleine Ram of Stier in huis haalt!

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x waarom jouw aprilbaby bijzonder is volgens de wetenschap
Sluiten