Baargoud: wat is het? En de leukste inspiratie

Baargoud geven na de bevalling. Het is een traditie die in Engeland en Amerika al jaren populair is. Ook in Nederland zijn er steeds meer vrouwen die baargoud krijgen na de geboorte van hun baby. Maar wat betekent dat eigenlijk precies? Wij vertellen het je.

Negen maanden lang draag je als vrouw je kind, om het vervolgens niet geheel pijnvrij op de wereld te zetten. Verdient die prestatie een beloning? Sommige vrouwen én mannen vinden van wel.

Wat is baargoud?

Baargoud, ook wel werpgoud genoemd is een luxe cadeau voor de kersverse moeder. Vaak wordt het door de partner gegeven, maar soms ook door andere familieleden. Het is eigenlijk een blijk van waardering voor wat de vrouw allemaal heeft moeten doorstaan om dit kindje op de wereld te zetten.

In het Engels kennen we dit gebruik onder de naam: push present. En vooral in Amerika zijn deze push presents soms exorbitant. Zo kreeg Kylie Jenner een nieuwe Ferrari van papa Travis na de geboorte van dochter Stormi. Waarde: 1,4 miljoen dollar.

Ideeën baargoud

Gelukkig (of jammer genoeg) hoeft het allemaal niet zo extreem als bij de Kardashians. Ook een kleiner cadeau kan prachtig zijn als baargoud. Het gaat immers om het gebaar, toch?

1. Gepersonaliseerd sieraad

Traditioneel gezien is baargoud vaak een sieraad. Ga je voor een gepersonaliseerd item? Dan is het misschien nog nét wat specialer. Een ketting of armband met de naam van de baby erin gegraveerd bijvoorbeeld. Kijk eens naar de prachtige en persoonlijke items van Vedder & Vedder. Wij zijn verliefd.

2. Designer

Je hoeft natuurlijk niet voor een sieraad te gaan. Soms wordt een vrouw veel blijer van een paar mooie designer schoenen of een mooie designer tas. Wat dacht je van deze luiertas van Chloé?

3. Dagje wellness

Als je na een bevalling al ergens aan toe bent, dan is het wel een dagje wellness. Een lekker massage, even ontspannen. Wij zouden het wel weten…

Lees ook:

Reageer op artikel:
Baargoud: wat is het? En de leukste inspiratie
Sluiten