Is jouw baby in juli geboren? Dan is-ie volgens de wetenschap hartstikke speciaal

Ga je deze maand bevallen of ben je in de afgelopen jaren moeder geworden van een baby die in juli geboren is? We hebben mooi nieuws voor je. Volgens de wetenschap zijn kinderen die in de maand juli zijn geboren namelijk hartstikke speciaal.

We delen waarom.

Baby geboren in juli

Ten eerste even een complimentje: je hebt het geflikt (of gaat het flikken) om in de warmste maand van het jaar een kindje op de wereld te zetten. Maar… Dat zegt natuurlijk niks over de baby. Mocht je benieuwd zijn waarom kinderen uit de maand juli nou zo speciaal zijn, lees dan onderstaande punten even.

Nog even een disclaimer: er is natuurlijk voor elke maand in het jaar wat te zeggen. Dus een korreltje zout nemen bij het lezen van dit stuk is geen overbodige luxe.

1. Ze zijn positief

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in juli geboren zijn, een hele positieve kijk op het leven hebben. De zogeheten ‘hyperthermische temperamenten’ die het meest voorkomen bij baby’s in de lente en zomer, zorgen ervoor dat ze nog vrolijker zijn dan baby’s uit de herfst en winter.

2. Kunnen emoties goed reguleren

Uit een onderzoek van Japanse wetenschappers blijkt dat baby’s die in de zomer zijn geboren, meer controle hebben dan baby’s die in de herfst of winter zijn geboren. Ze kunnen volgens dat onderzoek beter hun emoties reguleren en hebben daardoor meer controle over hun gedrag.

3. Ze hebben een mooie lengte

Zet je schrap, mama: baby’s die deze maand (en ook in juni en augustus) zijn geboren, hebben een gemiddeld hoger geboortegewicht. Ze zijn meestal langer dan mensen die in andere seizoenen zijn geboren.

4. Zijn vaker linkshandig

Studies hebben aangetoond dat baby’s die tussen maart en juli zijn geboren significant meer kans hebben om linkshandig te zijn. En wat linkshandig zijn dan goed maakt? Nou, uit een ander onderzoek blijkt weer dat linkshandige stukken beter zijn in sport dan rechtshandige.

Meer lezen?

Mother.ly

Reageer op artikel:
Is jouw baby in juli geboren? Dan is-ie volgens de wetenschap hartstikke speciaal
Sluiten