Redactie
Redactie Nieuws 1 jan 2021

7 x waarom januari baby’s super tof zijn

Is je kind jarig in januari, of ga je in deze maand bevallen? Dan heb je een tough cookie in huis. Geboren worden in januari, maakt je namelijk écht stoer!

Want sta er eens bij stil dat kinderen die geboren zijn in januari…

1. … in de kou zijn geboren

Niet letterlijk, natuurlijk. Maar mamma mia, buiten is het nulpunt wel bereikt of overschreden! Het eerste uitje naar buiten wordt dus, eh, koeltjes. Olifantenhuidje kweken.

2. … kinderfeestjes (bijna) altijd binnen moeten geven

En dus creatief moeten zijn. Zwemmen of buiten iets ondernemen zit er meestal niet in, mits je een sneu beeld van bibberende kindjes wel ziet zitten.

3. … vaak de oudsten van de klas zijn

Doordat ze in januari geboren zijn, vallen ze net buiten het ene schooljaar. Eigenlijk beginnen ze dus al als een wat latere leerling. Maar misschien betekent dit dat ze in de eerste jaren stof al sneller oppikken.

4. … vaak uitblinken tijdens gymles

Ze zijn een paar stapjes verder in hun groei en motorische ontwikkeling, waardoor ze sporten wellicht al iets beter onder de knie hebben dan hun klasgenootjes.

5. … lang moeten wachten op het volgende feestje

Oké, het regent in een korte periode feestjes voor hen: Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, de verjaardag… Maar dan is er even niks. Maandenlang niks. Maandenlang geen cadeautjes. En dat vraagt om geduld. Heel. Veel. Geduld.

6. … in dezelfde maand jarig zijn als A-list beroemdheden

Zowel uit de geschiedenis als het heden. Denk bijvoorbeeld aan Martin Luther King Jr. (15 januari), Michelle Obama (17 januari), David Bowie (8 januari) en Nicolas Cage (7 januari). Meer dan prima rijtje, toch?

7. … toffe moeders hebben

Als je in januari bevalt, betekent dit dat je in de zomer zwanger was en met kerst hoogzwanger. Snoeihete én feestdagen overleven zonder een druppel alcohol, is een prestatie op zich. Bravo!

Maar goed, álle kinderen en moeders zijn natuurlijk geweldig!

Ook lezen: 6x waarom een baby krijgen in de winter geweldig is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 x waarom januari baby’s super tof zijn
Sluiten