Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

Baby nummer twee: 16x dit kun je verwachten

Weet je nog hoe bezorgd je was toen je net moeder was geworden? Als je baby moest huilen of niet wilde slapen, dan was je daar maar wat druk mee…. Inmiddels heb je de kneepjes van het vak aardig onder de knie. Er zijn er nog maar weinig dingen waar jij echt van in de stress schiet.

Maar toen werd baby nummer twee geboren…

1. Superkrachten

Met gemak til jij tegenwoordig een maxi cosi met baby én een peuter op. Nooit gedacht dat je zo sterk zou zijn!

2. Wat werkte voor je eerste kind, hoeft niet te werken bij je tweede kind

Waarschijnlijk ben je – als je voor de tweede keer moeder wordt – een stuk zelfverzekerder dan bij de eerste. Toch zal je ook deze baby moeten leren kennen. Iedereen is uniek en wat goed werkte bij je eerste kind, hoeft dus niet per se te werken bij je tweede spruit. 

3. Huilen hoort erbij

Net terwijl jij je peuter helpt met een plasje op het potje begint je baby te huilen van de honger. En wat doe je dan? Juist ja, laten huilen. Niet langer dan nodig is natuurlijk, maar met twee – of meer – kinderen in huis kun je nu eenmaal niet direct iedereen tegelijkertijd helpen.

4. Geen tijd voor leuke printjes

Ging je bij de eerste zelfs los op badcapes met een leuk printje of ontwerp. Bij de tweede interesseert het je al een stuk minder. Groen, paars, zwart of wit, wat kan jou het schelen welke kleur zijn handdoek heeft. Als je hem er maar mee kan afdrogen, dan is het goed.

5. Moe zijn krijgt een nieuwe betekenis

Een baby die nog niet doorslaapt én een peuter die 's nacht wakker schrikt van een enge droom, in zijn bed heeft geplast of gewoon niet kan slapen. Als moeder van twee is het gedaan met je nachtrust. Toch blijft het wonderlijk hoeveel bergen werk je kunt verzetten op zo weinig slaap.

6. Aandacht

Met de komst van een nieuw gezinslid, vraag je je misschien af of je oudste kind wel genoeg aandacht krijgt. En hoewel hij de aandacht nu moet delen met zijn broertje of zusje, komt hij nog steeds niets te kort. Het duurt vaak even voordat je oudste is gewend aan het nieuwe gezinslid, maar uiteindelijk komt het goed….echt waar.

7. Je baby kan meer hebben dan je denkt

Hoewel jij heel voorzichtig bent met je kleine tere baby'tje denkt je peuter daar heel anders over. Voorzichtig? Wat is dat? En wonder boven wonder, je baby overleeft het wel.

8.  Het gedrag van je peuter is $%^%$%$%

Ja, je peuter moet wennen aan zijn nieuwe broertje of zusje. En dat zorgt ervoor dat ook zijn gedrag niet altijd even prettig is. Vermoeiend voor jou, maar begrijpelijk van je peuter. In the end komt ook dit weer helemaal goed.

9. Samen lachen, samen huilen

Hoewel het soms best pittig is met twee kinderen in huis, zijn er genoeg momenten waarop je weer weet waarvoor je het doet. Je kids die elkaar knuffelen of samen spelen. Dat is toch te zoet.

10. Speelgoed

Dacht je dat je eerste kind al veel speelgoed had? Met twee kinderen in huis heb je pas echt een speelgoedzaak in eigen huis. Je weet soms van gekkigheid niet meer waar je al dat speelgoed moet laten.

11. Je hoeft het niet alleen te doen

Iedereen begrijpt dat een moeder zijn van twee kleinde bengels best pittig is. Aanvaard dan ook de hulp van buitenaf. Want echt je hoeft het niet alleen te doen.

12. Remember the days

Met één kind vond je het vroeger best zwaar….En nu? Nu verlang je soms terug naar die goede oude – en vooral rustigere – tijd.

13. Schreeuwen

Liever niet, maar er zijn van die momenten dat je je even laat gaan. Dat je het even van je af moet schreeuwen. En hoewel je het natuurlijk liever niet doet, zijn er maar weinig moeders die nooit uit hun slof schieten.

14. Plaatjes plakken

Bij de eerste hield je trouw alle mijlpalen bij. Je maakte er mooie fotoboeken van en beschreef de mooie en leuke momenten. Bij baby nummer twee heb je waarschijnlijk nog wel een fotoboekje van de eerste periode, daarna is gebrek aan tijd de voornaamste reden om geen foto's meer in te plakken.

15. Denk aan jezelf

Twee kids is natuurlijk een enorme rijkdom, maar ook double trouble. Dus vergeet niet om af en toe ook aan jezelf te denken. Ga er lekker op uit met je hubbie of vriendinnen en vergeet jezelf zo nu en dan niet te verwennen

16. Je houdt van allebei even veel

Stiekem heb je je vast afgevraagd of je van je tweede kind net zoveel kan houden als van je eerste. Gelukkig bleken deze zorgen gebasseerd op niets. Want ook van je tweede kind hou je belachelijk veel.

Bron: Scarrymommy.com

Reageer op artikel:
Baby nummer twee: 16x dit kun je verwachten
Sluiten