Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 10

Al vanaf zijn geboorte houdt je kind ervan om aangeraakt te worden. Door dit te doen stimuleer je zijn groei en ontwikkeling. Ook kan een aanraking hem troosten en wordt jullie band sterker. Verschillende stofjes zoals wol, satijn of een knuffelbeest over je baby's huid wrijven stimuleert hem.

Je baby & spelen

Vanaf nu kan je baby steeds meer interesse krijgen in speelgoed. Voordat je allerlei duur speelgoed koopt, is het handig om te weten dat hij waarschijnlijk het speelgoed met heldere kleuren, beweging en geluid het leukste vindt. Als moeder wil je natuurlijk veiligheid voorop hebben staan, ook als je baby gaat spelen. Let daarom op dat je niets koopt wat hij zou kunnen doorslikken. Kijk ook uit dat het speelgoed niet kan splinteren, af kan breken of scherpe randjes heeft.

De eerste keer omrollen

Het kan zomaar zijn dat je baby zich binnenkort voor het eerst omrolt! Laat vanaf nu je baby dus niet alleen bij oppervlakken waar hij zich pijn kan doen, mocht hij ineens besluiten om een poging te wagen. Je kunt je kind wat oefenruimte geven door hem op zijn buik op een kleed op de grond te leggen. Het liefst naakt of met weinig kleding aan, voor de bewegingsvrijheid. Zo kan hij zijn lichaam goed leren kennen en zijn spieren sterker maken.

Let op: Rolt jouw baby zich binnen een paar weken nog niet om? Geen probleem, elke baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Maar als je kind op zijn buik ligt en zich af probeert te zetten met zijn beentjes, duurt het niet lang meer voor hij zich echt zal omrollen.

Wist je dat…

Je nu al kunt zien wat voor slaper je baby is? Als hij graag 's nachts wakker is, een vrolijke baby is in de ochtend of juist lang aan een stuk slaapt, is dit waarschijnlijk zijn ritme voor de rest van zijn jeugd.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 10
Sluiten