Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 12

Je baby is alweer drie maanden oud! Het is ongelooflijk hoeveel hij al heeft geleerd. Voor je het weet is je baby mobiel en kruipt hij in het rond. Waarschijnlijk heb je al de nodige maatregelen genomen om je huis babyproof te maken, maar dubbel checken kan nooit kwaad.

Ontwikkelen van persoonlijkheid

Bereid je voor op heel veel gelach en gegiechel. Je baby krijgt steeds beter door wat er om zich heen gebeurt en vindt dat prachtig. Zijn gebrabbel, gekir en gelach maken allemaal deel uit van zijn ontwikkelende karakter. Je zult waarschijnlijk al wat karaktertrekjes hebben ontdekt bij je baby. Hij kan knuffelig zijn, of juist op zichzelf. En is jouw kind een rustige baby die alles wel best vindt of heb je een druktemakertje te pakken?

Je baby & interactie

Nog steeds ben jij het belangrijkste ‘speelgoed’ dat je baby heeft. Stimuleer hem daarom zoveel mogelijk. Leg je baby bijvoorbeeld op je schoot, trek gekke bekken en zing liedjes voor hem. Doe samen spelletjes zoals ‘klap eens in je handjes’ en help hem door zijn handjes of voetjes te pakken. Of ga samen ‘dansen’ door hem overeind te houden. Wil je liever iets rustiger aan doen? Draag je baby dan rond in huis en benoem alles. Je baby vindt het ook leuk als je één voor één zijn vingertjes buigt en strekt, terwijl je er zachtjes over heen wrijft.

Wist je dat…

Elke baby zijn voet in zijn mond kan stoppen? En dat ook beweert wordt dat babymassage ervoor kan zorgen dat jouw baby zijn lenigheid behoudt als zijn botten groeien en hard worden?

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 12
Sluiten