Redactie
Redactie Algemeen 12 juli 2018

Je baby's ontwikkeling: week 14

Je baby begint door te krijgen dat mensen reageren op zijn gedrag. Hij leert emotie te herkennen en kan daardoor reageren als je lacht of huilt, terwijl hij zelf nog niet goed snapt wat die emoties inhouden. Vanaf nu kan je baby ook gehecht raken aan bepaalde speeltjes en verdrietig worden als hij die kwijt is. 

Spiegelbeeld

Nu je baby veel heeft geleerd, kijkt hij vrolijk om zich heen. Hij wordt steeds nieuwsgieriger naar wat er allemaal in de wereld gebeurt. Het is grappig om te zien hoe je baby op zijn spiegelbeeld reageert als je hem voor de spiegel zet. Hij snapt dan nog niet dat hij naar zichzelf kijkt, maar vindt het wel enorm interessant om zijn spiegelbeeld te zien lachen of bewegen. Dat levert weer een grappig schouwspel voor jou op!

Je baby & veiligheid

Als het op je baby’s speelgoed aankomt kun je niet genoeg op veiligheid letten. Hij stopt natuurlijk alles in zijn mond. Duik daarom eens wat dieper in hoe veilig en gezond de speeltjes zijn die je baby in zijn mond stopt. Speeltjes voor kleine baby’s worden al zorgvuldig gecheckt, maar vanaf drie/vier maanden oud kan speelgoed soms onveilig zijn.

EHBO-kit

Om de veiligheid van je baby in huis te verhogen is het ook slim om alvast een goede EHBO-kit samen te stellen. Voor je het weet kruipt je baby in het rond en kan hij zich bezeren. Je wilt op zo’n moment natuurlijk niet op zoek moeten naar pleisters.

Wist je dat…

De vlekken op je baby's huid waarschijnlijk nog weggaan? Deze zogenaamde geboortevlekken zijn vaak tijdelijk. 

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 14
Sluiten