Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 15

Leg je baby af en toe op zijn buik, zodat hij zijn hoofd omhoog moet houden. Zijn mini push-ups helpen zijn spieren sterker te maken zodat hij zich straks kan omdraaien. Mocht hij dit ineens doen, moedig hem dan aan met gelach en geklap. Je baby zal het zelf een beetje eng vinden dat hij zomaar is omgerold.

Je baby & papa

De band tussen je baby en zijn vader is natuurlijk heel belangrijk. Vergeet daarom niet om je partner af en toe wat tijd alleen met jullie kind te geven om hun band te versterken. Vooral als jij de meeste tijd met jullie baby doorbrengt, is het logisch dat je gelijk opspringt als je baby begint te huilen. Maar geef je partner ook de ruimte om zijn deel van de zorg op zich nemen. Ook fijn voor jou als hij de baby verschoont, een flesje geeft en lekker gaat wandelen met de baby!

Het eerste ledikantje

Als je baby zijn wieg ontgroeid is, is het tijd om over te stappen naar een ledikant. Veiligheid is hierbij heel belangrijk. De spijlen mogen niet te ver uit elkaar staan en het matras moet goed passen (let op kieren of gaten waar je baby in vast kan komen te zitten). Het kan zijn dat je baby even moet wennen aan al die ruimte om zich heen. Je kunt proberen dit op te lossen door het bedje ‘kort op te maken’. Dat wil zeggen dat je het laken en deken vanaf het voeteneind maar tot de helft van het ledikant laat komen. Zo kan je baby zich ook niet makkelijk onder de dekens woelen.

Wist je dat?

Veel ouders aan ‘diensten’ doen? Als je kind vroeg wakker is, kun je afspreken dat jij op zaterdag vroeg opstaat. Zo heb je lekkere quality time met je kind en gun je tegelijkertijd je partner wat extra slaap. Terwijl het op zondag dan weer tijd is voor jou om een paar uurtjes slaap extra te pakken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 15
Sluiten