Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 16

De maag van je baby is in de afgelopen vier maanden behoorlijk gegroeid. Hierdoor hoef je je kind niet meer zo vaak te voeden, nog maar vier of vijf keer per dag. Het kan zijn dat je baby tijdens het voeden afgeleid wordt door gebeurtenissen om zich heen. Probeer daarom je baby op een rustige plek te voeden.

Vaste voeding?

Kun je je baby nu het beste met vier maanden of zes maanden met vast voedsel laten kennismaken? Volgens de experts heeft je baby dit pas met zes maanden nodig. Je baby heeft dan minder kans op een infectie omdat zijn spijsvertering en darmen volgroeid zijn en ook is zijn immuunsysteem sterker. Je kunt natuurlijk wel een fruithapje geven als je kind hier behoefte aan heeft.

Je baby & spelen

Nu je baby vier maanden is, kan hij zijn hoofd omhoog houden en leert hij zijn lichaam verder te bewegen en controleren. Leuk dus om spelletjes met je baby te doen, die zijn ontwikkeling nog verder stimuleren!

1) Achtbaan spelen

Traint: spieren en motorieke ontwikkeling
Nodig: strandbal of fitnessbal

Houd je baby stevig vast bij zijn ribbenkast. Gebruik hiervoor allebei je handen en leg hem met zijn buik op de strandbal. Rol hem van voor naar achter en van links naar rechts. Je baby zal de beweging heerlijk vinden en zo train je tegelijk zijn spieren en motorieke ontwikkeling.

2) Kiekeboe

Traint: bewustzijn van actie & gevolg en het feit dat je er nog bent ook al ziet je baby je niet.
Nodig: iets om achter te verschuilen

Zet je kind in zijn kinderstoel of autostoeltje. Buk zodat je kind je niet kan zien en kom dan weer overeind met een grote lach op je gezicht of een verrast gezicht. Dit kun je herhalen met een aantal verschillende uitdrukkingen en plekken waar je weer te voorschijn komt. Probeer het ook eens gewoon in een deuropening als je baby het niet verwacht. Hij zal het prachtig vinden.

Wist je dat… De Rapley methode behoorlijk populair is in Nederland? Bij deze methode geef je je kind als hij klaar is voor vaste voeding geen prakjes, maar normale stukken eten. Zo leert hij zelf texturen en smaken herkennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 16
Sluiten