Je baby’s ontwikkeling: week 17

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Tegen deze tijd is bewegen de favoriete bezigheid van je baby. Ook ontdekt je baby steeds meer zijn handen en voeten, die voor veel speelplezier zorgen. 

Je baby & zichzelf vermaken

Spelen is nog steeds je baby's grootste hobby, maar vanaf nu heeft hij jou daar niet meer per se bij nodig. De ontdekking van je baby's handen en voeten houdt hem namelijk constant bezig en je zult hem er dan ook vaak minutenlang mee zien spelen. Je baby houdt van herhaling als hij speelt, want dan leert hij wat het gevolg is van zijn actie. Je zult ook zien dat je baby langere periodes stil is terwijl hij zichzelf vermaakt.

Supermama spelen

Moeder zijn is niet makkelijk en je krijgt jammer genoeg geen handleiding bij de geboorte mee. Veel mama's proberen alles te combineren; het huishouden, een spannend seksleven, werk, hun partner en familie. Als nieuwe mama is dit gewoon niet te doen.

Stel haalbare doelen

Laat het idee los dat het huis elke week blinkend schoon moet zijn en neem genoegen met het feit dat je de was hebt gedaan. Doe wat je kunt, de rest komt later wel. Zie je het niet meer zitten? Praat dan met je partner of familie over hoe je de dingen beter kunt plannen en wat je kunt loslaten aan taken.

Wist je dat… Volwassenen automatisch op een 'kinderlijke' manier tegen hun baby praten? En dat is niet zomaar. Het hogere stemgebruik, de kortere zinnen, herhalingen en makkelijke woorden vangt de aandacht van het kind en helpt hem bij het leren van de taal.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 17
Sluiten