Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 18

Huilen blijft je baby's eerste communicatiemiddel, maar hij krijgt ook gevoel voor humor. Hij lacht om spelletjes zoals kiekeboe of speeltjes die op hem af komen. Dat gelach is natuurlijk heerlijk vergeleken bij huilen. Stimuleer het zoveel mogelijk door gekke bekken te trekken en geluiden te maken.

De eerste keer alleen op pad

Je baby achterlaten bij familie of de oppas is best spannend. Vind je het moeilijk? Probeer de zorgen van je af te zetten, het is alleen maar goed om er even tussenuit te gaan. Je moet jezelf af en toe opladen en je baby leert zo socialer te zijn. Als je straks weer aan het werk wilt gaan, kan het handig zijn om af en toe al wat afstand van je baby te nemen om hier aan te wennen.

Dingen in z'n mond stoppen

Hop, en daar gaat weer wat in zijn mondje. Herkenbaar? Je baby houdt ervan om dingen in zijn mond te stoppen. Dit komt doordat hij zijn handen en vingers nog niet goed genoeg kan gebruiken om dingen te ontdekken, maar hij wel de controle over zijn mond en tong heeft. Pas als je baby ongeveer zeven tot negen maanden oud is, kan hij voorwerpen steeds meer met zijn handen onderzoeken.

Wist je dat… Op vakantie gaan met je baby heel anders is dan alleen met je partner? Je kunt het beste een lijst maken met wat je allemaal mee moet nemen en een kindvriendelijke locatie kiezen. Er bestaan zelfs speciale gezinsvakanties!

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 18
Sluiten