Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 19

Het kan gebeuren dat je rond deze tijd je baby 'mama' of 'papa' hoort zeggen. Een enorme mijlpaal! Maar hoorde je het nu echt of niet? Het kan zo zijn dat je baby mama of papa zei, maar waarschijnlijk duurt het nog een paar maanden voor hij echt snapt dat die geluiden jullie namen zijn.

Je baby & ontwikkeling

Je kind is een echte praatjesmaker en maakt steeds meer geluiden. Gemurmel, gekir en gelach; alles komt voorbij. Nu hij bijna zes maanden oud is, kan hij bekende stemmen goed herkennen en hoort hij ook verschil in de manier van praten. Maar het is nog te vroeg voor hem om de woorden te begrijpen die je zegt. Wel snapt hij het verschil tussen een goedkeurende stem en een boze stem. Pas op, want hij kan snel gaan huilen van een boze toon in je stem.

Een slaapritueel

Als je een slaapritueel voor je baby ontwikkelt, slaapt hij rustiger en sneller in. Probeer daarom een routine te bedenken. Richting bedtijd kun je hem voeden, in bad doen en zijn pyjama aantrekken. Vervolgens kun je nog een liedje zingen en hem in bed leggen. Je baby zal deze handelingen langzaam gaan herkennen als 'tijd om te gaan slapen'. Als je baby een dutje gaat doen, zorg dan dat de kamer donker is. Zo gaat je baby donker (en dus de nacht) associëren met slapen.

Wist je dat…

Veel nieuwe ouders het contact met hun vrienden verwaarlozen? Zorg dat je hier niet bijhoort en blijf buurten! Natuurlijk verwacht niemand dat je nu in de kroeg gaat hangen, maar even een kopje koffie drinken of bellen is niet zoveel moeite.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 19
Sluiten