Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 2

Je baby oefent graag met zuigen, vastpakken, aanleggen bij je tepel en knipperen. Je hebt ook kans dat je baby je al af en toe aankijkt. Probeer zijn blik vast te houden en lach naar hem. Hij ziet je nog niet goed, maar het helpt hem om zich veilig te voelen en aan je te wennen.

Je baby en slapen

Je pasgeboren kind slaapt veel. Dit doet hij wanneer het nodig heeft en waar hij maar kan. Grote kans dat het niet overeenkomt met je eigen slaapschema. Heel vervelend, maar onvermijdelijk. Als je baby ’s nachts vaak wakker wordt omdat hij gevoed wil worden, kan het helpen om je baby op je kamer in een ledikant te laten slapen. Zo heb je toch je eigen vrijheid in bed en ben je alsnog snel bij je baby als hij wakker wordt. Een andere optie is om samen met je baby te slapen (ook wel co-sleeping genoemd).

Wat is co-sleeping?

Er zijn speciale bedjes (een co-sleeper) die je aan je eigen bed kunt bevestigen. Op deze manier ligt je baby dichtbij, maar wel veilig in zijn eigen omgeving. Een groot voordeel van co-sleeping is dat je je bed niet uit hoeft om je baby te voeden en jullie beiden sneller inslapen na het voeden. Deze methode wordt ongeveer voor de eerste zes maanden na de geboorte aanbevolen.

Wist je dat…

Pasgeboren baby's al kunnen zwemmen? Als je hem met één hand vasthoudt en onder water houdt met zijn gezicht naar beneden, zal hij automatisch zijn adem inhouden en zijn ogen wijd opensperren.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 2
Sluiten