Je baby’s ontwikkeling: week 20

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

De tijd vliegt! Je baby heeft zich deze afgelopen maanden enorm ontwikkeld. Je hebt zijn eerste lach meegemaakt, gezien hoe hij naar speeltjes ging grijpen, ging brabbelen, hoe hij zich omrolde, je leerde herkennen en zijn lichaam steeds verder onder controle kreeg. Kortom: je hebt een klein mensje al groot zien worden.

Je baby & grijpreflex

Moeilijk te geloven, maar waar je baby eerst nog moeite had met dingen vastpakken, kan hij er nu geen genoeg van krijgen. Alles wat binnen bereik ligt, wordt opgepakt. Hang een mobiel op met gekleurde speeltjes waar hij naar kan grijpen, zo oefent hij met zijn handen en vingers gebruiken. Als het goed is, gebruikt hij allebei zijn handjes om ernaar te grijpen. Dit gebaar maakt hij nu ook als hij opgepakt wil worden of honger heeft.

Je seksleven oppeppen

Seks staat bij ouders logischerwijs vaak niet bovenaan het 'to-do' lijstje. Probeer er toch tijd en aandacht voor te maken. Zorg dat je flirt met je partner, zo herinner je dat je meer dan ouders bent. Plan een date om samen naar uit te kijken. Je hoeft niet eens per se samen de deur uit. Neem bijvoorbeeld samen een douche of eet gezellig een hapje.

Wist je dat…

Je geluk hebt als je baby al kusjes en knuffels wil geven? Je hebt meer kans dat hij zijn liefde uit door zijn armen in de lucht te steken om opgepakt te worden.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 20
Sluiten