Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 21

Vanaf nu wordt je kind alleen maar zelfstandiger. Hij heeft door dat hij ook zelf kan bewegen en zal binnenkort door de kamer gaan tijgeren. 

Je baby & rechtop zitten

Elke dag worden de spieren van je baby sterker en dat is te merken. Na al zijn getrap en gerol kan hij nu misschien wel zonder hulp even overeind zitten. Het duurt niet lang meer voor hij er vandoor kruipt.

Het belang van stimuleren

Om je kind sneller vaardigheden, zoals rechtop zitten, te leren is stimuleren belangrijk. Als hij zit kun je zijn benen in een V-vorm zetten. Dit maakt het makkelijker voor hem om zijn balans te houden. Heb je het idee dat hij klaar is om echt zich te blijven zitten? Leg dan een speeltje voor zijn neus neer en vergeet niet kussens om hem heen te leggen, voor het geval dat hij toch omvalt.

Dealen met eenkennigheid

De band tussen jou en je baby is enorm sterk. Maar het is belangrijk om te zorgen dat je kind ook genoeg met anderen in contact komt. Dit is namelijk een leeftijd waarop je kind last kan krijgen van eenkennigheid. Begin bijvoorbeeld eens met een familielid je baby vast laten houden terwijl jij gewoon in de kamer bent. Loop vervolgens kort weg en bouw zo de afstand keer na keer tussen jullie verder uit. Natuurlijk wel tot het punt dat je baby zich er prettig bij voelt. 

Wist je dat…

Eigenlijk elk kind wel door een fase van eenkennigheid gaat? Dit is heel normaal en hoort bij het hechtingsproces van je kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 21
Sluiten