Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 22

Je baby wordt beter in het volgen en zien van kleine dingen. Hij kan bijvoorbeeld speelgoed herkennen wat half onder een dekentje ligt en ernaar blijven kijken. Het is leuk om deze vaardigheid de komende maanden verder te ontwikkelen door het spelen van verstopspelletjes.

Je baby & veiligheid

Nu je baby fanatiek aan het rollen is en ook makkelijker dingen kan oppakken, is het belangrijk dat je extra aandacht aan hem besteedt in huis of als je de deur uitgaat. Veiligheid is erg belangrijk, want als hij iets moois ziet en het wil oppakken, valt hij uit de wagen. Zorg daarom dat als je weggaat hij altijd goed vast zit in de kinderwagen. Check ook de veiligheid in en rondom het huis. Waar kan je baby nu allemaal bij en is het wel babyproof?

Opvang kiezen

Als je binnenkort weer aan het werk gaat, is een goede opvang kiezen belangrijk. Maar waar ga je voor? De crèche, gastouderopvang of familie als oppas? Hoe dan ook is het belangrijk dat je baby zich er veilig en blij voelt. Vraag eens om ervaringen van andere ouders en wees niet bang om vaker op bezoek te gaan bij bijvoorbeeld een crèche. Je moet honderd procent achter je keuze staan, want je kind zal er veel tijd doorbrengen.  

Wist je dat…

Kinderopvang juist goed is voor je kind? Het is bewezen dat een kind dat op de opvang zit sneller sociale, cognitieve en creatieve vaardigheden ontwikkelt. En tegelijkertijd leert hij ook zelfstandig te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 22
Sluiten