Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 24

De smaak van je baby verandert langzaam. Naast zijn fruit of groentenhapjes en moedermelk, is het straks tijd voor hem om vast voedsel uit te proberen. Deskundigen raden aan te wachten tot je baby echt zes maanden oud is. Dan kan zijn spijsvertering het vaste voedsel namelijk pas goed verteren.

Uit een beker drinken

Rond deze tijd is je baby er fysiek klaar voor om uit een beker te drinken. Begin wel met een normale beker en geen anti-lekbeker want hij zal nog moeite hebben om het drinken uit de beker te zuigen. Veel baby's moeten wennen aan de beker en misschien wil je baby het niet eens proberen. Laat hem dan weer uit zijn fles drinken en probeer het een paar weken later weer. 

Stoppen met borstvoeding

Geef je borstvoeding? Experts raden aan om dit minimaal het eerste half jaar van je baby's leven te geven. Rond deze tijd denk je er dus misschien aan om te stoppen omdat je vanwege werk of andere redenen. De minste frustraties krijg je als je jouw baby langzaam laat wennen aan de fles. Verminder het aantal voedingen gelijkmatig en laat je kindje wennen aan de flesvoeding. Soms is dat moeilijk omdat borstvoeding lekker zoet is en je kindje daarom de fles weigert. Blijf proberen, je baby neemt de melk snel genoeg aan.

Wist je dat…

Je je baby kunt leren om in zijn handjes te klappen? Maak er een leuk spelletje van met een liedje en klapgebaren. Als je je kind tegenover je zet, gaat hij je misschien wel nadoen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 24
Sluiten