Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 25

Je kind is inmiddels echt niet meer dat pasgeboren baby’tje, maar een actieve en snelgroeiende baby. De komende tijd zal je zien dat je baby leert om op handen en knieën te gaan zitten en zich misschien al aan de salontafel probeert op te trekken.

Je baby & vast voedsel

Nu je baby een half jaar oud is, kun je beginnen met het geven van vast voedsel. Hierbij komen veel keuzes kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een potje of zelfgemaakt prakje? En waar kun je dan het beste mee beginnen? Veel artsen raden aan om met één ingrediënt te beginnen, bijvoorbeeld worteltjes. Zo kan je kind hier aan wennen en leer je gelijk wat hij wel en niet lekker vindt.  

Links- of rechtshandig?

Voordat je baby geboren was, was in zijn DNA al vastgelegd of hij links- of rechtshandig is. Je zult merken dat je kind in deze maand een voorkeur ontwikkelt voor een bepaalde hand waarmee hij dingen oppakt en bekijkt. Als dit zijn rechterhand is, betekent het niet dat hij ook rechtshandig is. Deze voorkeur kan ook nog veranderen. Als je baby twee of drie jaar oud is, kun je pas echt zien of hij links- of rechtshandig is.

Wist je dat…

je baby's poep verandert als je begint met vast voedsel? Hij zal steeds ergere stinkluiers en grote drollen krijgen. Kortom: zijn poep begint langzaam op die van jou te lijken. Fijn hé?

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 25
Sluiten