Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Je baby’s ontwikkeling: week 26

Dit is de ontwikkeling van je baby in week 26.

Mobieler

Nu je baby steeds mobieler wordt, is het fijn om voor comfortabele kleding te kiezen. Op die manier kan hij lekker rollen en bewegen, zonder dat zijn kleding in de weg zit. Kies bijvoorbeeld voor losse en luchtige stretchkleding, zonder veel knopen waaraan hij kan blijven haken.

Je baby & slapen

’s Nachts zou je baby nu ongeveer elf uur achter elkaar moeten kunnen doorslapen. Helaas komt het voor dat baby’s alsnog twee, drie keer per nacht wakker worden en hard beginnen te huilen. Het lijkt dan wel of hij honger heeft en niet zonder je in kan slapen. Dit kan komen doordat hij begonnen is met vast voedsel en de troost en gezelligheid van ’s nachts bij je zijn mist.

‘s Nachts wennen

Als je baby ‘s nachts moet wennen aan zonder jou slapen, kun je ervoor kiezen om je baby te laten ‘uithuilen’ zodat hij went aan alleen zijn. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je baby overstuur raakt, maar veel baby’s huilen even voordat ze in slaap vallen. En je baby went er zo aan, dat huilen niet altijd helpt om aandacht te vragen. Het is natuurlijk aan jou of je je hier prettig bij voelt. Hier wat andere tips om je baby door te laten slapen:

  • Zorg dat hij zijn buik vol heeft. Geef je kind nog een flesje voor het slapengaan, zodat hij niet wakker wordt van de honger (en jij hieraan niet hoeft te twijfelen).
  • Maak meer lichamelijk contact als hij wakker is. Houd je baby langer vast, knuffel en speel wat meer. Dit helpt hem (en jou) de nachtelijke ontmoetingen los te laten.
  • Help hem zichzelf te troosten. Laat je baby zien dat hij met een knuffeltje kan kroelen of op zijn vingers kan zuigen. Zuigen geeft een baby troost. Vaak krijgt een baby door dat hij ’s nachts ook op zijn vingers kan zuigen.
  • Wees consequent. Probeer je baby langzaam maar vastbesloten los te maken van jouw gezelschap. Wil je bijvoorbeeld niet langer dan tien minuten troosten, doe dit dan ook en ga niet overstag door zijn gehuil.

Wist je dat…

Het logisch is als je je baby af en toe vergelijkt met andere kinderen? Trek het je alleen niet teveel aan als jouw baby ‘achterloopt’ want zeker deze maanden is het verschil in ontwikkelingen bij baby’s enorm. Geen zorgen! Ieder kind leert in zijn eigen tempo.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 26
Sluiten