Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 27

Het is logisch dat je wereld grotendeels om je baby draait, maar vergeet niet om goed voor jezelf te blijven zorgen. Eet gezond en neem af en toe eens tijd voor jezelf. Een half uurtje in bad of een boek lezen doet al wonderen.

Je baby & kwaaltjes

Er verschijnen steeds meer volwassenen en andere kinderen in je baby's leven. Hartstikke leuk, maar veel contact met andere mensen betekent ook kwaaltjes die op de loer liggen. Je baby heeft nog niet zo’n sterk immuunsysteem en is daardoor enorm vatbaar voor ziekten zoals mazelen of waterpokken. Daarnaast komen kwaaltjes als darmkrampjes, ontstoken oogjes of eczeem regelmatig voor.

Smaken leren kennen

Je kind leert steeds meer smaken kennen nu je bent begonnen met vast voedsel introduceren. Probeer eens iedere vier, vijf dagen iets nieuws. Begin bijvoorbeeld met worteltjes en daarna erwtjes. Het geeft niet als hij het niet helemaal op eet, proeven is ook belangrijk. Op deze leeftijd kun je je kind namelijk nog veel groenten leren eten. Doe rustig aan en geef je kind tijd om het eten in zijn mond te voelen, te proeven en door te slikken.

Wist je dat…

Oorinfecties vaak voorkomen bij baby's? Je mag blij zijn als je baby er nog geen een heeft opgelopen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 27
Sluiten