Je baby’s ontwikkeling: week 28

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Knuffels en speelgoed doen het nog steeds heel goed bij je baby. Rond deze tijd kan het zelfs zo zijn dat hij een favoriet krijgt. Voor je het weet, sleep je zijn lievelingsknuffel overal mee naartoe. Zijn speeltje hoort nu bij hem. Dat je kind zich hecht aan iets, betekent dat hij weer iets onafhankelijker wordt.

Je baby stimuleren

Het stimuleren van je baby is belangrijk nu hij zo aan het groeien is. Het beste kun je dat doen door speelgoed te kopen wat bij zijn leeftijd past. Op dit moment vindt je baby vooral dingen die geluid maken of speeltjes die visueel interessant (bijvoorbeeld met felle kleuren) zijn leuk. Natuurlijk helpt het ook om lekker zelf kiekeboe te spelen, liedjes te zingen of hem te kietelen. Een andere favoriet bij baby’s van zes maanden oud, is het langzaam herhalen van klanken of woorden. Zo kan je kind alles rustig in zich opnemen voor als hij straks zelf gaat praten.

Angst voor vreemden

Vanaf dat je baby zes maanden oud is, is het normaal dat hij wat banger wordt voor ‘vreemde’ mensen. Hij weet namelijk nu het verschil tussen bekenden en onbekenden. Een goede manier om hem aan nieuwe mensen te laten wennen, is door hem vast te houden en te vertellen wie hij ontmoet. Je baby begrijpt je nog niet goed, maar voelt aan wat je van de persoon vindt en dat stelt hem gerust. Dwing je kind niet om bij iemand op schoot te gaan zitten als hij dit niet wil, bekijk tot waar je baby het contact fijn vindt.

Wist je dat…

Jouw baby een hele gevoelige huid heeft? Het is belangrijk om deze goed te verzorgen en niet te heet te wassen.

Reageer op artikel:
Je baby’s ontwikkeling: week 28
Sluiten