Redactie
Redactie Algemeen 12 jul 2018

Je baby's ontwikkeling: week 29

De dagen waarop je baby rustig in zijn box lag zijn voorgoed voorbij. Vanaf nu wordt je baby namelijk alleen maar nieuwsgieriger en mobieler. Ook leert hij steeds beter communiceren en kan hij zomaar binnenkort zijn eerste woordje zeggen!

Je baby & kruipen

Je baby doet niets liever dan bewegen en dat gaat hij alleen maar meer doen. Hij kan zich waarschijnlijk al vanuit een liggende positie opdrukken naar een zitpositie, maar voor je het weet kruipt of tijgert je kind de kamer door. Sommige kinderen kruipen niet, maar vinden het leuker om zichzelf door de kamer te slepen. Kruipt je baby nog helemaal niet? Geen zorgen. Elk kind ontwikkelt zich anders. Zolang je baby wel interesse toont voor enige manier van bewegen, is er niets aan de hand.

Grenzen verkennen

Speelgoed is niet om mee te gooien, haar is niet om aan te trekken; klinkt dit bekend? Dit is de leeftijd waarop je kind zijn grenzen steeds meer gaat verkennen. Hij zal rebels worden in de meest simpele dingen, gewoon om te kijken hoe ver hij kan gaan. Het betekent niet dat je baby ongehoorzaam is, want het hoort bij zijn nieuwsgierige leeftijd. Hem de les lezen heeft nog geen zin, het is beter om hem af te leiden.

Wist je dat…

Je best eens aan jezelf mag denken? Maak tijd om jezelf eens lekker te verwennen met een massage of heet bad. Even helemaal niks en lekker aan jezelf denken!

Reageer op artikel:
Je baby's ontwikkeling: week 29
Sluiten